Tot un drac - logo

luni, 3 decembrie 2012

Despre calendare electorale şi candidaţi ineligibili

Am mai scris despre PP-DD în alte randuri, aşa că nu mai insist asupra platformei program propusă de DD. Dar aş vrea să trag un semnal de alarmă asupra candidaţilor propuşi de PP pentru alegerile de peste câteva zile. Cel mai vizibil candidat din punctul meu de vedere, este Viorel Blajuţ. Dat fiind faptul că-l văd pe toate gardurile, am catadicsit să mă interesez asupra omului. Aşadar Viorel este patronul firmei Iasisting. Din start îmi pun un semn de întrebare asupra scopurilor de a intra în politică a domnului Blajuţ. Se ştie că toţi politicienii ajung sa facă afaceri cu statul prin firmele proprii în vederea unor profituri exorbitante. Dar asta e altă poveste. Domnul Blajuţ apare la o căutare pe Google într-un articol nu tocmai favorabil. Se pare că dumnealui deja ocoleşte legea prin construirea unei vile pe un teren extravilan din apropierea bazei militare de la Miroslava. Oare după ce va fi deputat va propune schimbarea legii pentru a intra în legalitate? Am căutat un CV al domnului Blajuţ dar pe site-ul propriu, aşa ceva e de negăsit.

Un alt candidat pentru Iaşi este deputatul Daniel Oajdea. Şi despre dumnealui am mai scris în trecut. E cel cu problema arzătoare a etichetelor la haine care îi înroşeau ceafa. E cel care publicase un ziar ale cărui articole conţineau la fiecare frază numele Daniel Oajdea. Îl ştim cu toţii. Dar nu! CV-ul dumnealui poate fi găsit pe site-ul camerei deputaţilor (aici) şi aflăm că dumnealui e un asistent medical/instalator/doctor în inginerie civilă. Nici el nu merită votat.

Pentru a da o notă generală asupra calităţii candidaţilor PPDD, vă recomand calendarul din imaginea alăturată. Observaţi ceva ciudat?
Pentru a nu fi înţeles greşit acest articol şi a crede în mod eronat că aş fi afiliat vreunei entităţi politice, mă simt nevoit să menţionez faptul că părerea mea generală e că toţi politicienii sunt nişte hoţi. Mai devreme sau mai târziu vom fi nevoiţi să îi linşăm pe toţi, de la mic la mare. Eminescu descria foarte bine situaţia în Scrisoarea III:
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu