Tot un drac - logo

miercuri, 31 octombrie 2012

Ţeapă marca Orange pentru clienţii fideli

Toată lumea ştie principiul discounturilor la telefoane mobile pentru abonamente noi. Iei abonament nou, semnezi contract pe ţ-şpe ani, iei telefonul la un preţ mic. Că doar de, stai în lesa lor cât ţine contractul şi trebuie să te convingă prin această reducere că lesa lor e cea mai catifelată, cea mai din piele şi cea mai cool lesă de pe piaţă. Pe acelaşi principiu au apărut reducerile la telefoane la prelungirea abonamentului. Cosmote au cea mai faină ofertă la fidelizare. Poţi alege între o reducere chiar substanţială la un telefon nou sau reducere la abonament pentru următoarea perioadă contractuală. La Orange au sistemul de puncte Thank You prin care poţi opta pentru achiziţionarea de telefoane sau accesorii. Numai că aceste puncte nu au valoare aşa mare şi nici nu-ţi sunt atribuite în număr atât de mare încât sa aibă vreo valoare. În schimb, reducere la telefoane pentru prelungirea contractului ioc.

M-aş fi aşteptat ca la prelungirea contractului cu o perioadă de doi ani să primeşti o reducere substanţială, dar pe naiba. Am studiat oferta pentru un Samsung galaxy Y. Preţul pentru prelungirea contractuală e de 125 euro din care se scad punctele Thank You. Preţul la liber e tot de 125 de euro. Deci de ce m-aş lega la cap pe 2 ani dacă preţul e acelaşi? De asta consider că e ţeapă.

Revenin la super punctele Thank You. Eu plătesc în medie pe lună pentru două numere de telefon cu abonamentele şi opţiunile lor 40 de euro. Sunt luni în care am şi cost suplimentar, nu-l mai luăm în calcul. Pentru cei 40 de euro eu primesc aproximativ 12 puncte lunar. Într-un an se strâng 120 de puncte, ceea ce înseamnă o reducere de 12 euro. Asta e tot! Nu valorează nici cât jumate din abonamentul pe o lună. Nu are absolut nici o valoare. Mai mult, punctele astea mai şi  expiră la 3 ani de la acordare. Şi pe deasupra, punctele astea sunt strânse în urma a două abonamente şi astfel ar trebui să acopere schimbarea a două telefoane. Acum vine întrebarea mea. Merită să semnez contract pentru doi ani pentru a obţine o reducere de 50 de lei, când pot cumpăra telefonul la liber şi sunt liber să cumpăr cartele prepay de la orice operator de telefonie mobilă vrea muşchiul meu?

În concluzie, aşa-mi trebuie că sunt client de 10 ani la Orange. Au ajuns să-şi bată joc de mine. Nu-i nimic, dat fiind faptul că au trecut 2 ani de la ultima achiziţie, pot întrerupe contractul. Şi atunci vedem cum mă conving ei să rămân. Presupun că nu le convine să mai piardă clienţi, dat fiind faptul că baza de abonaţi le este în scădere în ultima perioadă.

6 comentarii:

 1. Pe site intr`adevar, vei vedea telefonul la preturi mari, insa stii ce trebuie sa faci? E simplu. Suna`i si spune`le ca vrei sa renunti la abonament si vei primi reduceri considerabile la prelungire.

  Un exemplu, eu am prelungit pe 2 ani, am abonament de 100 lei lunar si am platit pe un Galaxy S2 doar 200 si ceva de lei. Pentru mine a fost convenabil, depinde cum privesti si tu.

  Suna cu incredere :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Am mai auzit de varianta asta dar nu imi place tiganeala... nu vreau sa negociez.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand vreti vre-o oferta de la Orange cereti cat mai multe beneficii, punctte ThankYou suplimentare(NU in avans), cereti reduceri la abonamente, minute cat mai multe, spuneti-le ca va portati ca dincolo va da celalalt operator reduceri, telefoane gratis, cereti-le cat mai mult ca sa stiti ca o sa primiti ceva. Ei merg pe principiul Ceri - Iti dam, Nu ceri - "inca un fraier". Cereti anexele si contractele aferente abonamentelor pe email(NU prin Posta, ca au ei grija sa ajunga la tine cand nu poti sa mai refuzi abonamentul) si daca v-ati dat acordul calculati-va sa nu treaca mai mult de 7-8 zile LUCRATOARE daca vreti sa renuntati la ceea ce vi s-a oferit. Scrieti pe o hartie ceea ce va ofera cel care va suna ca au departamentul de ofertari care MINT de ingheata SAHARA.

  RăspundețiȘtergere
 4. O alta problema ar fi ca nu poti achizitiona un telefon la pret standard si sa folosesti punctele Thank You

  RăspundețiȘtergere
 5. Aceeasi problema,Orange cu abureala de 2 lei :
  10 % din valoarea facturilor fara TVA vor fi alocate ca puncte Thank you ;
  Rezultat din 2 abonamente x 41 euro/luna = 19 puncte Thank You alocate.
  Orange = TEAPA. Macar nu mai aburiti oamenii, cu prima ocazie-ADIO ORANGE pentru totdeauna !!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Si eu mi-am prelungit abonamentul cu 2 ani si o zis ca o sa primesc un telefon gratuit prin posta dar au trecut 3 luni si nu am primit nici un telefon .Am sunat la ei dar nu stie nimeni de nici un telefon .

  RăspundețiȘtergere