Tot un drac - logo

joi, 26 iulie 2012

Culmea coincidenţei: să te împuşti accidental în cerul gurii

Am citit un articol în Ziarul de Iaşi:


Un politician s-a impuscat accidental in fata
Daniel Andrei, membru al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PP-DD), s-a impuscat accidental miercuri, in jurul orei 13.00, in casa lui.
El isi verifica arma cu bile, insa aceasta s-a descarcat accidental, politicianul fiind lovit in cerul gurii. Daniel Andrei a fost descoperit de catre menajera sa, care a chemat imediat salvarea.
Politicianul a fost preluat de un echipaj al Salvarii, fiind transferat la Spitalul de Urgenta din Barlad. Starea sa de sanatate este stabila, acesta fiind in afara oricarui pericol si sub supravegherea medicala.
Daniel Andrei necesita o interventie chirurgicala la o clinica specializata. Medicii barladeni au decis sa il transfere la clinica maxilo-faciala din Iasi.
Politia a demarat o ancheta, condusa de un procuror criminalist, pentru a stabili imprejurarile in care au avut accidentului.


Oare numai mie îmi miroase asta a tentativă de sinucidere? Adică se făcea că omul "îşi verifica arma cu bile". Cum îşi verifica arma? Din două în două zile o scotea din sertar şi se uita la ea şi tare se mai minuna:

Ce armă cu bile frumoasă am. Ia dă s-o verific.
Ţeavă: Check
Pat: Check
Trăgaci: Check
Bile: Poc... Check

Toţi oamenii care deţin o armă o scot din când în când şi verifică numărul de bile pe gaura greşită? Apoi, arma s-a descărcat accidental. Când ai un pistol în mână, nu beleşti ochii de trei ori înainte să atingi trăgaciul ăla? Doar întreb. La urma urmei, nu-i plici de muşte, nu-i dopul unei sticle de şampanie, e o nenorocită de armă. Face puşchi puşchi şi mor oameni. Nu te duce capul că tre să fii atent?

Al treilea aspect. Din multitudinea direcţiilor din univers, bila din armă a plecat direct spre cerul gurii. Aşadar, din punctul de origine, din armă, care se presupune că în timpul verificării nu era înfiptă în gură, ci undeva în mâna posesorului, bila a plecat exact pe direcţia cerului gurii. Iar în articol se precizează că politicianul a fost lovit în cerul gurii, nu în barbă, nu în obraz, ci exact în cerul gurii. Care e probabilitatea unui astfel de şir de evenimente? Sa îţi verifici arma: destul de mare. Să se descarce accidental: mică. Să plece glonţul pe exact direcţia cerului gurii: infimă. Să te prindă şi cu gura deschisă ca să nu-ţi facă rană decât în cerul gurii: hai mă că probabilitatea ca toate astea să se întâmple e nulă.

Ce cred eu că s-a întâmplat: S-a trezit domnul nostru într-o dimineaţă şi a realizat că e înscris în Partidului Poporului Dan Diaconescu. S-a uitat în oglindă şi şi-a dat seama că el nu poate suporta o asemenea ruşine. S-a dus şi a luat arma din sertar, şi-a înfipt ţeava în gură şi a tras, gândind că aşa scapă de ruşinea de a face pare din formaţiunea politică menţionată. Un singur lucru nu a luat în seamă: acela că armele cu bile n-au nici un efect. Negru de supărare şi cu un firicel de sânge prelingându-se printre dinţi de la julitura rămasă de la bilă, s-a dus şi s-a culcat la loc. Aşa l-a găsit menajera care, văzându-l pe el lat cu sânge pe faţă, s-a speriat şi a chemat salvarea.

Se pare că a ajuns la modă tentativa de sinucidere ca metodă de băgare în seamă politică.

Şi imaginea pistolului:

Un comentariu:

  1. Cutiuta aia cu bile arata la fel precum aia de Tic-Tac.
    O fi crezut omul ca e Tic-Tac si o fi vrut sa-si alunge putoarea din gura cu doar doua calorii.
    Banuiesc ca in PPDD se mai fac astfel de greseli nevinovate :))

    RăspundețiȘtergere