Tot un drac - logo

vineri, 22 iunie 2012

Oare chiar nu se poate să lucreze noaptea?

Cum naiba în ţările nebananiere lucrările se pot face noaptea, iar la noi se fac la ore de vârf? De 3 zile, rondul din Podul de Piatră este extraordinar de aglomerat la orele de vârf. Alaltăieri dimineaţa, la 9:00, lucrau la şina de tramvai. Ieri dimineaţă, la 9:00, lucrau la şina de tramvai. Aseară, la 18:30, lucrau la şina de tramvai, dar altă bucată. 

Acum serios. Ei nu se gândesc la faptul că distrug traficul? Cine contractează aceste lucrări? Cine execută aceste lucrări? Care ar putea fi motivele pentru care nu lucrează noaptea? E prea răcoare? E mai mic riscul să fie călcaţi de maşini? Care e explicaţia acestui fenomen? Oare chiar nu se găsesc oameni dispuşi să lucreze noaptea, când şomajul e atât de ridicat? Şi încă ceva... mai are rost să mă iau de faptul că din 6 oameni doar doi muncesc? Offf... oare când o să intrăm şi noi în civilizaţie? 

Câteodată chiar mă gândesc că aş ajunge mai repede la muncă dacă m-aş legăna din liană în liană de stâlpii de curent. Şi abia atunci, la stadiul de ţară bananieră putem abia să privim spre viitor... poate vom avea şi noi cândva străzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu