Tot un drac - logo

vineri, 25 mai 2012

Allan Pease şi prânzul privat

De ceva vreme Somnulescu promovează un eveniment numit 11even Iasi 2012. Curios de felul meu, am vrut să mă dumiresc despre ce e vorba. Aşa că am intrat pe site şi am aflat că e o conferinţă unde vorbeşte lumea. Care lume? Neinteresant pentru mine. Sunt nişte oameni care vorbesc despre istoria lor, despre eşec şi succes, despre orice şi despre nimic. Oricum, am ajuns şi pe pagina de unde îţi poţi cumpăra bilet şi am aflat că urmează un alt eveniment 11even la care va vorbi şi Allan Pease. Pentru cei ce nu ştiu cine e Allan Pease vă recomand să vedeţi un filmuleţ pe youtube în care Alan explică diferenţe dintre femei şi bărbaţi. Eu am râs de mi-au pocnit fălcile prima dată când l-am văzut, aşa că evenimentul de la 11even mi-a trezit interesul.

În schimb, pe pagina de preţuri am observat un fenomen care m-a facut să desconsider întreg evenimentul. Mai exact, am văzut aceeaşi măgărie pe care am văzut-o şi pe site la Bon Jovi anul trecut. Încercarea de a scoate mai mulţi bani de la oameni, prin metode josnice. După cum se poate vedea în poza de mai jos, pentru pachetul VIP plăteşti 300 de euro. De banii ăştia ai tot ce are pleava plus câteva chestii. În acele câteva chestii în plus, intră un prânz cu Allan. Numărul de locuri VIP este de 30. Şi de aici încep întrebările mele.
(sursa)
Prânzul nu e masa din mijlocul zilei? Câte zile stă Allan în Romania? Ca să ia prânzul cu 30 de oameni, câte unul pe zi, înseamnă 30 de zile. Oare chiar vine omul pentru o conferinţă şi stă 30 de zile pentru cei care au cumpărat pachetul VIP? Cine plăteşte mesele? Oare intră masa mea şi-a lui în cei 300 de euro? Dacă masa se face la comun cu toţi cei 30 de VIP odată, nu plăteşti de fapt 300 de euro ca să iei masa cu 30 de străini? Ca să poţi schimba 2 vorbe cu Allan trebuie să fii în vecinătatea lui. Altfel, trebuie să ţipi. Care sunt şansele să fii lângă el sau vis-a-vis de Alan, din cele 30 de persoane? Cum văd eu treaba: intră Allan în restaurant, după el 30 de oameni. Allan se aşează la masă. 30 de oameni se bat pe cele 2 scaune de lângă el. Alan comandă ceva de mancare. Alţi 30 de oameni comandă de mâncare. Până ajunge al 30-lea să comande, Allan termină de mâncat. Gata prânzul. E un fel de cina cea de taină, varianta cu public speaker făcător de minuni la bugetul evenimentului.

Vă spuneam de Bon Jovi. Îmi aduc aminte că anul trecut căutam să aflu prețul pentru un bilet la un concert. Aveau, la fel, pachete super extra giga hiper VIP pentru care primeai contra unei sume exorbitante, dreptul să iei o masă la aceeaşi masă ca trupa. Schepsisul în toată treaba asta era că trupa nu era neapărat prezentă la masă cu tine. Ci doar aveai onoarea să mănânci la aceeaşi masă la care probabil ei mâncaseră mai devreme. Probabil că exista fanatici care să dea suma aia să atingă firmitura ce i-a căzut din colţul gurii lui Bon Jovi. Eu unul sunt oripilat de metoda asta de a face bani. Jenant.

Revenind la 11even, eu nu vreau să particip. De ce să-i ascult pe alţii vorbind despre vieţile lor, când pot la fel de bine să mi-o trăiesc pe a mea?!

Un comentariu:

  1. Da. E extrem de trist ca, folosindu-se de nevoia oamenilor de invata, auzi, etc, ce ii poata incanta, unii cer mai multi bani pentru "pachetul extra" de doi lei, decat pentru venimentul de baza. Societate de consum si "guru" ai vanzarilor. Dezgustator!

    RăspundețiȘtergere