Tot un drac - logo

miercuri, 25 ianuarie 2012

Servicii de relaţii cu clienţii: RDS vs. UPC

Ieri am semnat contractul cu UPC. Totul a mers fără probleme şi doamnele de la sediul din Tătăraşi sunt foarte amabile. Astfel, am decis să fac o analiză a serviciilor de relaţii cu clienţii oferite de ambele companii.

Centre pentru public
RDS are 6 sedii în Iaşi situate în Alexandru, Gară, Nicolina, Păcurari, Podu Roş, Tătăraşi.
UPC are 3 sedii ce pot fi găsite în Tătăraşi, Independenţei, Alexandru.
La acest capitol se pare că RDS stă ceva mai bine, oferind mai multe locaţii în care clienţii pot face plângeri sau semna contracte. 

Nota: 
RDS - 5/5
UPC - 4/5

Program sedii
SediuProgram
RDS - AlexandruL-V 09:00-18:00
RDS - GarăL-V 09:00-18:00,
S 09:00-13:00
RDS - NicolinaL-V 09:00-18:00,
S 09:00-13:00
RDS - PăcurariL-V 09:00-18:00
RDS - Podu RoşL-V 09:00-18:00,
S 09:00-13:00
RDS - TătăraşiL-V 09:00-18:00
UPC - TătăraşiL-V 9:00-19:00
UPC - IndependenţeiL-V 09.00-19.00,
S 9:00-14:00
UPC - AlexandruL-V 10.00-18.00

Trebuie remarcat faptul că UPC are două sedii care au program până la ora 19:00 în cursul săptămânii. Astfel, eu am putut merge să semnez contractul în afara orelor de program de la locul de muncă - un avantaj clar în faţa celor de la RDS.


Nota: 
RDS - 3/5
UPC - 4/5


Aşteptare
(sursa: rcs-rds.ro  )
De fiecare dată când am fost la un sediu RDS, am așteptat cel puţin 10 minute. Bineînţeles, în picioare. Doar sediul de la Gară are câteva scaune pentru așteptare, dar nu fac faţă numărului de persoane care stau la coadă. La UPC nu am stat la coadă nici un minut. E posibil să fi fost o excepţie fiindcă a fost singura dată când am fost în sediul lor, dar mă îndoiesc. De asemenea, am remarcat că aveau un număr mai mare de scaune pentru persoanele care aşteaptă, dar probabil că nu sunt folosite niciodată. Sediul UPC din Tătăraşi arată mai bine decât sediul RDS din acelaşi cartier - spaţiu mai mare, mai aerisit, mai luminos. RDS este o magazie de lemne comparat cu UPC.Nota: 
RDS - 1/5
UPC - 4/5Informare
(sursa: upc.ro )
Cele două doamne de la UPC au fost foarte amabile. Au răspuns la toate întrebările mele. Am observat totuşi, nişte lacune în cunoaşterea serviciilor oferite. Una dintre ele mi-a zis că nu se poate plăti factura prin transfer bancar, dar a fost repede corectată de colega ei care m-a asigurat că există pe factură informaţiile legate de plata prin transfer bancar. Un alt lucru pe care l-am observat a fost bunăvoinţa lor care a mers atât de departe, încât s-au dus în depozit să afle răspunsul la întrebarea "Cine este producătorul şi modelul echipamentului DVR?", chiar dacă nu știau.
Pe de altă parte, la RDS consultantul cu care vorbeam părea atât de plictisit, încât mai că mă trimitea acasă şi mă chema în altă zi pentru simplul motiv că "n-are chef acum".


Nota: 
RDS - 2/5
UPC - 5/5


Programare pentru instalare
Ieri am discutat cu respectiva doamnă de la sediu asupra disponibilităţii de a fi acasă în vederea instalării serviciilor. I-am explicat că nu am cum să fiu acasă mai devreme de ora 18. Mi-a spus că, în mod normal, echipele lucrează tot până la 18, dar că o să încerce să vadă dacă poate rezolva ceva. Astăzi m-a sunat să mă informeze că sunt programat pentru instalare pe data de 31 februarie ianuarie, în intervalul orar 18-20. Deci se poate! La RDS, tanti de la ghişeu mi-a zis că o să fiu sunat cu o oră înainte de a veni echipa. Fără programare, fără disponibilitate din partea clientului, fără nimic. Singura dată când am rămas plăcut impresionat de RDS a fost într-o seară când mi-a picat serviciul de televiziune, am sunat la ei şi în 15 minute a apărut un omuleţ. Dar bucuria promptitudinii angajatului a pălit în faţa motivului problemei. Se pare că fostul proprietar avea o datorie şi m-au deconectat în baza datoriei respectivului, deşi eu aveam plata facturilor la zi. Ce să-i faci? Aceeaşi adresă.


Nota: 
RDS - 1/5
UPC - 5/5

În concluzie, RDS obţine 12 puncte din 25, ceea ce înseamnă nota 2,4 pe o scară de la 1 la 5. UPC obţine 22 de puncte, adică nota 4,4. Până în momentul de faţă, UPC conduce detaşat în ceea ce priveşte serviciile de relaţii cu clienţii. Vom vedea în curând calitatea serviciilor. Dacă voi credeţi că mai există categorii care trebuie abordate în afară de cele prezentate deja, lăsaţi un comentariu mai jos.

6 comentarii:

 1. Ai programat instalarea peste 5 saptamani? Nu-i cam mult?

  RăspundețiȘtergere
 2. E greşeala mea. 31 ianuarie este data instalării. Pachetul nu ştiu cum se numeşte. Are TV + Net. TV este pachetul maxim cu toate canalele, cu excepţia ungurilor, iar Net e maximul care il au ei pe site. Preţ lunar per pachet de 109 RON pe lună.

  RăspundețiȘtergere
 3. In totdeauna aia mai plictisiti sunt aia care au mai multi clienti... sa fii tu multumit ca erai potential client ca daca erai clientul lor deja ala de la rds cred ca te si injura...

  RăspundețiȘtergere
 4. care ar fi baremul tuturor agentilor de comunicare din tara,cine ar fi pe primul loc si care ar fi pe ultimul.

  RăspundețiȘtergere
 5. https://soundcloud.com/danblogro/serviciul-pentru-suport-clienti-de-la-digi-mobil-rds

  RăspundețiȘtergere