Tot un drac - logo

marți, 10 ianuarie 2012

RCS-RDS sau cum să faci rahatul bici

Sunt abonat la RCS-RDS de când au preluat reţeaua de internet de cartier. Iar astăzi m-am convins că trebuie să renunţ la serviciile lor. Am avut de-a lungul timpului abonamente de telefonie, TV si internet. În momentul de faţă, am în numele meu contract TV+Internet la o adresă, contract internet+TV+date mobile la a doua adresă şi un contract de televiziune prin satelit la o a treia adresă. Ca să vă dau un exemplu, în luna ianuarie, fără să am restanţe, le-am dat 46.5+126+45 ron. În total 217,5 lei. Şi toţi aceşti bani îi dau pentru ca nişte (înlocuiţi aici cu orice specie de animal cu conotaţii negative) să îşi bată joc de mine. Vă detaliez.

În decembrie am încheiat contractul de TV satelit. Am luat de la ei 2 receptoare satelit pentru care plătesc chirie de 6 ron pe lună, fiecare. Receptoarele, dacă vrei să le cumperi, costă 350 ron fiecare, indiferent dacă sunt noi sau recondiţionate. Dar noi nu au niciodată pe stoc. Aşa că am preferat să plătesc chirie pentru un produs cu care nu am ce face dacă renunţ la contract. Iar pentru a vă face o idee despre ce înseamnă recondiţionat, am alăturat o poză cu telecomanda unuia dintre receptoare, aşa cum am primit-o de la ei. Da. Negrul din jurul butoanelor nu e umbră. Se numeşte jeg. Celălalt receptor l-am primit stricat. Nu am aflat asta decât atunci când am încercat să-l instalez. Am încercat ambele receptoare cu acelaşi cablu SCART, la acelaşi televizor, pe aceeaşi antenă satelit. Unul vede perfect, celălalt avea la început un fundal albastru al imaginii, după 4-5 ore de stat deschis în felul acesta se vedea bine, pentru ca după alte 4-5 ore să nu se vadă deloc.

Din momentul în care am aflat acest lucru, am avut patru tentative eşuate de a lua legătura cu serviciul tehnic, singurul din Iaşi, la punctul de lucru din Tătăraşi. Ei au exact acelaşi program ca şi mine la muncă, inclusiv pauza de masă. Oricât aş încerca să ajung mai devreme, nu reuşesc să dau de o persoană care să-mi repare, de fapt să-şi repare jucăria. Iar eu plătesc pentru un produs de care nu beneficiez.

Problema mea cea mai mare este că nu am cum să iau legătura cu ei. Prin telefon nu au cum să repare decodorul. Iar pentru a ajunge la faţa locului, îmi trebuie concediu. Nu vreau să ridic Orange în slăvi, dar la ei ai posibilitatea de a programa o întâlnire. Plăteşti pentru treaba asta, dar vorba aia: “Dai un ban, dar stai în faţă!” Perfect de acord. Aş da orice ca să nu fiu nevoit să mai stau la cozile RDS-ului.

Faza a doua. Tot personalul RDS-ului m-a adus la disperare. Am ajuns la punctul în care am sunat la departamentul de informaţii comerciale pentru a rezilia contractele. Domnişoara de la telefon a fost mai amabilă decât cei din punctele de vânzare. Singura problemă este că dânsa, având în faţa ochilor un calculator conectat la baza de date a clienţilor RDS, nu a putut răspunde la întrebarea “Când îmi pot rezilia contractele?” Mi-a putut spune când sunt încheiate contractele şi pentru ce perioadă contractuală. Dar dacă s-au făcut modificări la pachete sau modificări la contract, perioada contractuală se modifică şi ea nu poate să-mi spună când pot rezilia contractele. Şi foarte bine-voitoare mă îndrumă către un punct de vânzare. Deşi cu 2 minute mai devreme îi spusesem că vreau să reziliez contractele tocmai datorită oamenilor din punctele de vânzare, că nu mai vreau să stau la cozi şi nu mai vreau să vorbesc cu proşti făcuţi grămadă care îşi dau aere de parcă ar bea în fiecare dimineaţă numai cafea cu heliu.

Acum... vă cer ajutorul. Dat fiind faptul că în România nu merge treaba decât dacă ai relaţii, am să-mi calc pe principii şi am să recurg la mijloace care ocolesc regulile. Are cineva dintre voi o relaţie la RDS? Mă interesează să reziliez câteva contracte. Iar dacă nu se poate să le reziliez, poate mă ajută să schimb naibii receptorul ăla de satelit cu unul funcţional. Sunt dispus să dau chiar şi şpagă pentru aşa ceva. Dar prefer prima variantă - rezilierea contractelor. În cazul în care cineva mă poate ajuta, aştept comentarii la acest post sau mail la adresa din pagina de contact.

În cazul în care nu mă poate ajuta nimeni, poate îmi recomandaţi un avocat bun. Vreau să le cer bani pentru terapia la psiholog pe care sunt nevoit s-o urmez pentru a-mi reveni din relaţia mea cu RDS-ul.

5 comentarii:

 1. Salut! Cred ca trebuie sa incerci la "simpaticii" de mai jos:


  Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi
  Adresa: str. Toma Cozma, nr. 11, Iaşi, cod 700554,
  Tel.: 0232/278.233
  Fax: 0232/278.234
  Email: reclamatii.iasi@opc.ro

  RăspundețiȘtergere
 2. Problema e ca nu am ce sa le spun. Din punctul lor de vedere nici macar nu am incercat sa vorbesc cu RDS sa le spun problema mea. OPC-ul nu-l intereseaza ca eu nu am ajuns la ghiseu in timp util. Mai mult. E greu de demonstrat OPC-ului ca receptorul nu merge. Ar trebui sa instalez antena de satelit la sediul lor ca sa le demonstrez ca receptorul nu face ceea ce ar trebui sa faca.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu le mai plati si ti le reziliaza ei :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Du-te la ghiseu si zi-le ca vrei sa depui o plangere pentru care vrei NUMAR DE ORDINE. Daca ceri numar de ordine nu mai au cum s-o dea in fasole :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Sfatul cu neplata si rezilierea ar fi o magarie din partea mea fiindca ar insemna sa pastrez cateva echipamente de-ale lor (inclusiv jegul de receptor satelit). Iar eu am obrazul ceva mai subtire decat al lor.

  Iar sfatul cu plangere cu numar de ordine... rezulta in stat la coada la ghiseu. Asta este exact lucrul pe care eu nu-l mai suport la ei. Incerc sa evit sa fiu robotul care le face pe plac. Dar mi-a venit o alta idee intre timp. Are careva un capac de butelie? Ma gandesc sa ma duc dimineata sa-l las la rand ca pe vremea comunismului.

  RăspundețiȘtergere