Tot un drac - logo

joi, 5 ianuarie 2012

Pepsi a murit! Trăiască apa!

Am văzut recent într-un magazin din Spania, produsul Pepsi Light. La ei, Pepsi Light e fără zahăr şi fără cofeină. Eu înţeleg Pepsi light ca fiind fără zahăr, pentru diabetici. Înţeleg şi Pepsi fără cofeina pentru cei cu probleme cardiace. Dar daca faci Pepsi fără cofeină şi fără zahăr, urmează să mai scoţi culoarea şi rămâne doar apă dulce. Dacă eşti puţin paranoic şi asculţi vorbele care spun că îndulcitorii provoacă cancer şi-i scoţi şi pe ăia, rămâi doar cu apa. Aşadar, eu mă întreb cât mai durează până apare Pepsi SuperLight care e doar apă îmbuteliată?

Păi la cât de paranoia sunt oamenii mă gândesc şi la alte produse din care scoatem chestiile nocive. De exemplu:
- shaworma light: scoatem carnea, cartofii şi sosurile şi rămâne varza şi lipia. Iar lipia încă mai poate fi considerată nocivă fiindcă e pe bază de făină. Aşa că rămâne varza ambalată în plastic necomestibil.
- pizza light: scoatem pâinea, salamul, brânza şi rămânem cu o cutie plină cu roşii şi ceapă. Deşi, în ultima vreme am observat că se încearcă detoxifierea produsului pe căi legislative.
- gilette light: lamele sunt periculoase fiindcă te poți tăia. Aşa că scoatem un aparat de ras cu o bucată de metal în vârf, care nu taie. Dar mângâie barba atât de plăcut....
- ţigările super light: scoatem tutunul şi rămânem cu un filtru de aer care îţi dă o senzaţie extraordinară în plămâni. După 2-3 ani de tras din filtru dezvolţi o putere a plămânilor de poţi să participi la maratoane.
- parizerul light: dacă eliminăm resturile animale şi carnea de cal nu mai rămâne decât hartie igienică. Aşadar, se vinde batonul de parizer alături de prosoape de bucătărie.

Şi exemplele pot continua. Din aceeaşi categorie face parte şi berea fără alcool. Care e plăcerea de a bea o bere dacă nu are alcool? Gustul sigur nu e acelaşi. Fermentarea e cea care dă gustul amărui al berii. Fără fermentare nu mai este bere. Iar fermentarea dă alcool. Aşadar, berea fără alcool e tot o apă colorată şi acidulată.

5 comentarii:

 1. Imi place lista da de light-uri.
  Daca ai posta mai des, ar fi mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca nu plecai in Spania, stiai ca exista Pepsi fara cofeina? (Sin Cafeina, te-a dat de gol).

  RăspundețiȘtergere
 3. Offf, vom ramane in curand si fara bunatate de Pepsi :( Oamenii nu inteleg ca si apa bauta in exces te cam omoara.
  Eu sper sa nu ajunga asa ceva si la noi. Beau un Pepsi pe an dar si cand il beau...vreau s afie Pepsi :)

  RăspundețiȘtergere
 4. 1. Ar fi mult mai bine daca as posta mai des. Dar timpul e cel mai mare dusman al omului.

  2. Probabil că nu ştiam. Că pe la noi nu am văzut aşa ceva. Eu credeam că m-a dat de gol "zero azucares".

  3. Eu am avut perioade în care am baut pepsi zilnic. Dar preferam varianta Max, cu extra cafeină. http://en.wikipedia.org/wiki/Pepsi_Max

  RăspundețiȘtergere
 5. "te-a dat de gol"?...in prima propozitie Tot un drac scrie ca era in Spania...came on..cititi inainte sa comentati

  RăspundețiȘtergere