Tot un drac - logo

marți, 31 ianuarie 2012

Partidul Poporului sau prostia omenească

Am văzut circulând pe Facebook o poză cu ceea ce se vrea a fi platforma program a Partidului Poporului, cel înfiinţat de Dan Diaconescu. Iniţial am crezut că e o farsă, aşa că am decis să mă documentez. Şi unde în altă parte decât pe site-ul oficial: partidul-poporului.ro . Se pare că e oficială treaba. Vreau să discut puţin pe fiecare punct din cele 20 ale platformei program.

1. CÂTE 20.000 DE EURO PENTRU FIECARE ROMÂN CARE VA DESCHIDE O AFACERE.
Ținând cont că pornirea unei afaceri costă aproximativ 1000 ron cu toată documentaţia, însemnând aproximativ 250 euro, eu cred că fiecare român ar vrea să îşi deschidă o afacere. Chiar dacă doar pe hârtie, fiecare român o să vrea cei 20.000 de euro. Presupunem că ar avea dreptul de a înfiinţa afacere doar persoanele majore. Din 20 de milioane de români, cei 18 milioane de majori tot vor vrea afacerea şi mă întreb de unde va scoate Dan Diaconescu 360 de milioane de euro pentru treaba asta? Nu tot de la populaţie? Ce aberaţie.

2. MĂRIREA TUTUROR SALARIILOR ȘI PENSIILOR.
În momentul de faţă toţi politicienii se dau cu capul de pereţi. Ar vrea şi ei să propună aşa ceva, dar ştiu că asemenea afirmaţie le poate aduce un singur mandat. Odată promis şi neîndeplinit un lucru, acel lucru va determina oamenii să nu mai voteze a doua oară aceeaşi persoană. DD promite salarii mărite şi pensii mărite. E adevărat, nu precizează un procent. Poate fi 0.000000001%. Dar tot e un lucru nesustenabil în condiţiile actualei economii. A doua aberaţie.

3. ANULAREA TUTUROR TAXELOR ȘI IMPOZITELOR ACTUALE.
Mhm.... Şi marmota învelea ciocolata în staniol. Păi dacă nu ai taxe şi impozite, din ce mai aduci bani la bugetul de stat ca să dai 20.000 de euro fiecărei persoane, salarii şi pensii mărite?

4. INTRODUCEREA UNUI SINGUR IMPOZIT PE VENITURI ȘI PROPRIETĂȚI.
A.... deci ai minţit la punctul 3. Va fi o singură taxă. De ce nu spui şi procentul? 90...95...99%? 

5. CONFISCAREA AVERILOR ILICITE OBȚINUTE DIN AFACERI CU STATUL.
Deosebit... Păi asta vor şi cei de acum să facă, numai că opoziţiei. Vine opoziţia la putere, le va face acelaşi lucru celor de acum. Cu ce e diferit față de ceea ce vrei tu să faci? Să nu-mi spui că o să-ţi confişti singur averile! În altă ordine de idei, îţi imaginezi, domnule Diaconescu, cât ar dura procesele cu fiecare dintre hoţii de până acum? Dar de costat, îţi imaginezi cât ar costa? Nu cred că ajunge impozitul de 99% din venituri şi proprietăţi.

6. JUDECAREA DE CĂTRE UN TRIBUNAL AL POPORULUI A TUTUROR GUVERNANȚILOR CARE AU JEFUIT ROMÂNIA.
De ce te repeţi, stimabile? Era de ajuns un singur punct care să le acopere pe amândouă. La urma urmei, guvernanţii care au jefuit România au făcut-o prin afaceri cu statul. Aşa că, revezi punctul 5.

7. REDUCEREA TVA LA O COTĂ (MINIMĂ PENTRU UE) DE 10 LA SUTĂ.
În timp ce statele dezvoltate ale UE se dau de trei ori peste cap pentru a mări cota TVA fără a supăra populaţia, vii dumneata şi propui scăderea ei. Evident, vei fi dictatorul cel mai iubit, dar Groapa Marianelor e o băltoacă palidă în faţa prăpastiei în care va cădea România din punct de vedere economic. Ia citeşte mătăluţă aici. Cele mai mici cote de TVA din UE sunt în Cipru şi Luxemburg, ambele la valoarea de 15%. Tu eşti mai cu moţ? Şi încă ceva, TVA înseamnă Taxa pe Valoarea Adăugată. Nu cumva e deja a doua taxă? Cum rămâne cu punctul 3?

8. INTERZICEREA SUBVENȚIONĂRII PARTIDELOR POLITICE.
Ai un ban şi te gândeşti să elimini concurenţa? Dacă ceilalţi n-au bani, nu fac campanii şi nu pun probleme la realegeri. Eu propun să desfiinţăm partidele politice complet. În felul ăsta nu sunt nici subvenţii, nici concurenţă. Candidează omul, nu partidul. Ce zici?

9. ELIMINAREA SALARIILOR PENTRU PARLAMENTARI, MINIȘTRI, PRIMUL-MINISTRU ȘI PREȘEDINTE.
Bineînţeles. Astfel, motivăm oamenii competenţi să nu candideze. Rămân posibili candidaţi doar cei care n-au ce face acasă. Dacă n-ai job, n-ai venituri, trăieşti din ajutoare sociale, atunci eşti candidatul perfect pentru preşedinţie.

10.EVACUAREA DEMNITARILOR DIN PALATUL PARLAMENTULUI, PALATUL VICTORIA ȘI PALATUL COTROCENI.
Şi distribuirea de cutii de carton pentru birouri parlamentare. În schimb, să băgăm prostituatele în instituţiile reprezentative ale statului. Creşte turismul, nu-i aşa?

11. ÎNFIINȚAREA COMPANIEI NAȚIONALE “AVEREA POPORULUI”. ȘEFUL ACESTEI COMPANII VA FI ALES DIRECT DE POPOR.
Care este scopul acestei companii? Privatizarea ulterioară către străini? Păi asta se face şi acum, numai că se face bucată cu bucată. Vindem străinilor averea poporului şi noi ne uităm muritori de foame la ei cum se ling pe degete înfulecând ţara asta, bucată cu bucată.

12. “AVEREA POPORULUI” VA DISTRIBUI DIVIDENDE EGALE LUNARE CĂTRE TOȚI CETĂȚENII.
Mhm... nu spune cetăţenii români. Oricare cetăţean deţine acţiuni la companie, va primi dividende. Cetăţean german, francez, american... tot cetăţeni sunt şi ăştia. Sub nici o formă nu vindem la ruşi sau chinezi, că ăştia sunt "tovarăşi". Nu-i aşa, cetăţene Dan Diaconescu?

13. STATUL VA CUMPĂRA PĂMÂNTUL NELUCRAT ȘI VA INVESTI MASIV ÎN AGRICULTURA BIO.
Ce frumos sună, nu-i aşa?! Două mici chestiuni... Prima, a investi înseamnă a băga bani în ceva pentru a scoate profit. De unde se bagă bani daca nu-s taxe care să aducă venituri la bugetul de stat? Şi cine ia profitul? Iar cu termenul "bio" m-ai dat pe spate. E la fel de la modă precum iPhone-ul pentru cocalar. Dacă investim în bio, apăi bio să fie.

14. SIMPLII CETĂȚENI VOR DEVENI JURAȚI ÎN INSTANȚE, ALĂTURI DE JUDECĂTOR.
Presupun că te referi la modelul american în care juraţii dau verdictul şi judecătorul stabileşte pedeapsa. Acolo, totuşi, juraţii sunt plătiţi pentru timpul pierdut. La noi cine ne dă haleală şi piştari ca să-l spânzurăm pe nu-ştiu-care.

15. INTRODUCEREA RĂSPUNDERII MATERIALE PENTRU JUDECĂTORII ȘI PROCURORII CARE GREȘESC.
Cum stabileşti că greşesc? Cum dovedeşti că greşesc? Şi acum există posibilitatea de a trage la răspundere pe cei care greşesc. Dar după procese care durează ani de zile, nici măcar presa nu mai ţine cont de rezultatul procesului. Aşa că se trece cu vederea.

16. CETAȚENII NU VOR MAI PLĂTI RATE LA BĂNCI TIMP DE 12 LUNI.
Asta cred că e cea mai mare aberaţie dintre toate. Păi stimabile DD, băncile nu-s ale noastre, sunt ale străinilor. Dacă nu le dai banii, ei îşi iau jucăriile şi pleacă. Şi te mai dau şi în judecată la un tribunal internaţional pentru drepturile lor. Ia interesează-te să vezi cu cât e datoare România băncilor astea. Vezi dacă țărişoara asta îşi permite să plătească anticipat toate datoriile în urma unei decizii judecătoreşti.

17. INTERZICEREA ARESTULUI PREVENTIV (ȘI A CĂTUȘELOR) CU EXCEPȚIA FAPTELOR VIOLENTE.
Da... foarte util. Să zicem că ai dat un buf pe hârtie de câteva miliarde de euro. Nu te arestează preventiv fiindcă aşa zice DD-ul. Îţi iei frumos tălpăşiţa, te pensionezi devreme pe o insulă privată şi te doare la bască de faptul că justiţia română te caută să îşi recupereze prejudiciul. Eu aş recomanda chiar arestarea obligatorie, în funcţie de prejudiciu. Ai furat o găină, judecat în libertate. Ai furat miliarde, arest asigurat până la stabilirea verdictului.

18. FIRMELE NU VOR PUTEA FI CONTROLATE DECÂT ODATĂ PE AN.
Da. Să încurajăm evaziunea. A fost controlul în ianuarie, sunt asigurat până în decembrie că nu îmi mai calcă altul pragul. Aşa că dă-le-n mă-sa de impozite! Pardon, impozit... Că nu-mi ia nimeni gâtul până la anul. O eventuală adăugire ar putea fi ca la controlul anual să nu poată fi verificată decât ultima lună. Aşa obligăm evazioniştii să fie corecţi în decembrie. Şi atât.

19. STATUL VA CONSTRUI 200.000 DE LOCUINȚE, CARE VOR FI ÎNCHIRIATE CELOR SĂRACI.
Se cheamă ANL ceea ce vrei dumneata să înfiinţezi. Şi... stai puţin, parcă există deja. Dacă acum sunt bani pentru a construi doar x locuinţe pe an, unde x mai mic decât 200.000, de unde ai să scoţi dumneata banii pentru restul? Ţin să-ţi amintesc punctele 3 şi 7.

20. INTERZICEREA TAXEI PENTRU RADIO TVR
Dar ai zis deja treaba asta la punctul 3. "Iar, te repeţi, din nou, cetăţene!" Cei câţiva bănuţi care se duc la radio/tv de la fiecare cetăţean sunt cei ce ţin TVR-ul în picioare. Dar DDTV va deveni televiziune naţională, aşa că nu vom mai avea nevoie de TVR, TVR Cultural, TVR Internaţional, etc. Ai reuşit să împuşti doi iepuri deodată. Ai ucis TVR şi ai fidelizat câţiva pensionari, ale căror singură problemă în puţinul de viaţă rămas era eliminarea taxei TV.

M-am enervat. Dar cel mai mult mă termină gândul că românii sunt destul de proşti şi cad pradă inepţiilor propuse de DD. După ce a reuşit să prostească o întreagă ţară cu o televiziune de rahat, acum vrea s-o conducă. Şi probabil va reuşi. Mai că îmi vine să plâng. Am ajuns deplorabil... noi toţi, ca popor. Eu, ca individ, jur că mă mut din România dacă ajunge Dan Diaconescu preşedinte.

2 comentarii:

 1. "JUDECAREA DE CĂTRE UN TRIBUNAL AL POPORULUI A TUTUROR GUVERNANȚILOR CARE AU JEFUIT ROMÂNIA."
  - asta imi pute a dictatura. Tot ce are in coada POPOR pute a dictatura "Averea Poporului"(asa era si pe vremea lui Ceasca),"Partidul Poporului" (asta tot parca am auzit-o foarte des inainte de 89)..deci cam stim unde bate PP-DD..si intr-un final ce partid e asta? nu are nici un backgound, nici o doctrina?

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce partid e asta? E partidul infiintat din dorinta lui DD de a face mai multi bani. Cei produsi din televiziune sunt insuficienti.
  Background-ul e influenta pe care o are televiziunea asupra unei paturi de oameni care cred ca tot ce zboara se mananca.
  Doctrina a fost dezbatuta in articol. :)

  RăspundețiȘtergere