Tot un drac - logo

vineri, 27 ianuarie 2012

Numa' la noi: Rovinieta buclucaşă şi frigul din oase

(sursa)
Se pare că în timp ce Boc deszăpezea o maşină deszăpezită în scopuri electorale, zeloşii de la Poliţia Rutieră nu lasă utilajele de deszăpezire pe străzi din lipsa rovinietei. Urmează să interzică accesul ambulanţelor şi al maşinilor de pompieri fără rovinietă şi după aceea, să te ferească sfântul să-ţi construieşti casă dincolo de pancarta aia cu numele localităţii tăiat cu roşu. Propun să transformăm zicala "Ţara arde şi baba se piaptănă" în "Ţara îngheaţă şi poliţaiu' dă amenzi". 

Continuând cu lipsa de interes faţă de problemele oamenilor de rând, vorbim despre licitaţia "Epoca de aur" unde nişte săraci posesori de elicopter (pentru că altfel nu aveau cum să ajungă la licitaţie) au cumpărat obiecte de artă ale răposatului la preţuri exorbitante. Astfel, o statuetă din bronz s-a dat cu 12000 de euro. Dar vorba aia: noi să fim sănătoşi.

Şi în aceeaşi notă de miserupism vis-a-vis de frigul de afară, în a 14-a zi de proteste, urmând o funcţie polinomială descrescătoare, doar câteva zeci de oameni au participat la demonstraţii. Deşi ei strigau aceleaşi probleme ca până acum, singurul lucru pe care l-au demonstrat astăzi este că foamea e mai mare în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Vaslui. Singurul oraş în care nu s-a protestat de foame a fost Timişoara, acolo unde au protestat din inerţie. Au rămas cu febra protestelor din '89. Cei mai tineri strigau "Jos Băsescu!", cei mai bătrâni, cu experienţa ultimelor 22 de ani, scandau "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!"

Dar cum e românul inventiv, a profitat de frigul de afară pentru a scoate frigiderul din priză. Berea rămâne rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu