Tot un drac - logo

luni, 19 decembrie 2011

"Grecia în criză" sau "pădurea spânzuraţilor"

Am citit în presă că Grecia a înregistrat o creştere record a numărului sinuciderilor. Se spune că totul se datorează crizei economice cu care se confruntă această ţară. Se spune că "numărul persoanelor fără adăpost depăşeşte în prezent 20.000 numai în centrul Atenei". Din tot articolul respectiv eu deduc un singur lucru: grecii nu ştiu ce-i ăla patriotism. Păi e frumos aşa? Toţi se plâng, dar nimeni nu mişcă un deget. Daca ai o rată de şomaj de 18%, trebuie făcut ceva. Nu se poate ca statul să ţină în spate cei 18% plus copii, plus pensionari, plus celelalte categorii de asistaţi social. Bine, bine... puteţi spune că e uşor de zis, dar greu de făcut ceva. Păi să studiem puţin problema şi opţiunile posibile.

În primul rând, să luăm sinucigaşii. Ştii că ai ajuns la capăt de drum. Eşti conştient că nu mai poţi face nimic. Te-ai resemnat în faţa vicisitudinilor vieţii. Dar acesta nu e un motiv pentru a fi egoist. Dacă tu nu mai poţi continua, măcar dă o şansă ţării. Pune naibii mâna pe un baton de dinamită și mergi şi detonează-l în mijlocul celor 20.000 de homeleşi din centrul Atenei. Respectivii știu că au ajuns la fundul sacului, dar nu au curajul tău. Dă-le o mână de ajutor. Fii altruist. Ajuţi şi pe cei fără curaj, ajuţi şi statul să iasă din recesiune. Un şomaj mic duce la o economie înfloritoare.

Argumentezi că nu ai bani pentru dinamită? Nu-i nimic. Vorbeşte cu vecinul tău de cutie de carton. Poate are aceleaşi gânduri și probleme ca tine. Iar când vă strângeţi mai mulţi, puteţi face ceva util împreună. De exemplu, abordaţi Al Quaeda cu propunerea de a vă angaja drept sinucigaşi mercenari. Eu sunt sigur că teroriştii vor fi de acord. Ei reduc costurile cu îndoctrinarea şi vă plătesc pe voi pentru câteva atentate. Unul sau doi din grupul vostru mor pentru terorişti, dar restul grupului vor avea bani pentru dinamită ulterior. Şi se vor sacrifica pentru patrie.

O altă soluţie ar fi migrarea în masă. Moise şi-a dus poporul pe pământul promis de Dumnezeu. Voi, grecii, puteţi susţine că aţi visat cu toţii că Dumnezeu v-a promis Germania sau Franţa. Toți cei şomeri pot face un pelerinaj către pământul promis. Şi dacă tot vă e promis vouă, rămâneţi acolo. La urma urmei turismul trebuie stimulat cumva. Iar dacă şomerii au atât de mult timp liber, de ce să nu profite? Numai să nu încercaţi să veniţi în România. Pământul ăsta a fost promis indienilor acum foarte mulţi ani. Şi de atunci triburi de indieni nomazi cu fuste multicolore şi miros înţepător tot vin aici. Toate celelalte state ştiu că România e pământul indienilor. Şi, de aceea, indienii care uită să se oprească din drumul lor şi trec prin România către vest, sunt trimişi înapoi aici. Franţa a învăţat prima, procesul de repatriere. Noi, românii, suntem doar chiriaşi. Aşadar voi, grecii trebuie să migraţi către pământul făgăduit vouă şi să cerşiţi sau să furaţi acolo. Am observat că asta fac migratorii noştri şi presupun că e un obicei străbun.

O altă soluţie ar fi să căutaţi un sponsor. Da, știu că asta se încearcă chiar acum. Dar strategia e greşită. Voi vreţi să faceţi asta la un nivel înalt şi să cautaţi sponsor pentru întreaga ţară. Strategia e greşită, în primul rând datorită faptului că, să fim serioşi, cine are atâţia bani încăt să scoată întraga ţară din rahat? Strategia trebuie schimbată astfel încât să se adreseze fiecărui grec, la nivel individual. Astfel puteţi instaura programul "Adoptă un grec". Pe principiul prezentat anterior de către Crucea Roşie cu "adoptă un copil african", puteţi face acelaşi lucru. Competiţia e întotdeauna benefică. Eu unul, mai degraba aş adopta un grec și să-i dau de mancare și un adăpost, decât un copil african. La urma urmei, grecul ştie să faca ghiros şi ouzo. Africanul nu ştie nimic.

Aşadar, soluţii se găsesc. Trebuie doar puţină bunăvoinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu