Tot un drac - logo

miercuri, 7 decembrie 2011

Cât costă ca să beleşti ochii la chiloţi cu mânecuţă


Ieri am fost la Moldova Mall. Barieră la intrarea în parcare, etichetă în parbriz, tot tacâmul. Mi s-a părut puţin ciudată noua procedură, dar n-am dat prea multă importanţă. În magazin am vizitat standul celor de la Crilia şi am băut o cafea la Amsterdam. În total, sub o oră. La plecare, mă urc în maşină, dau să ies din parcare şi mă opreşte portarul/bodyguardul.El: -Bonul
Eu: -Ce bon?
El: -Bonul de cumpărături.
Eu: -Păi nu am, că nu am cumpărat nimic.Iniţial am crezut că nu am voie să plec până nu cumpăr ceva.El: -Atunci vă costă 5 lei.
Eu: -Ce?
El: -Parcarea.
Eu: -Păi am fost în magazin. Nu e parcarea pentru clienţi?
El: -Ba da, dar dacă nu aţi cumpărat, parcarea se plăteşte.
Eu: -Păi am fost şi am băut o cafea la Amsterdam. Sunt client.
El: -Şi aveţi bonul?


Nu-l aveam. Ca să nu lungesc vorba şi să iasă circ, am plătit cei 5 lei şi am plecat. Deja se adunau maşini în spatele meu. Acum, eu am câteva nelămuriri.

Cazul 1. Vreau să achiziţionez o pereche de chiloţi cu mânecuţă din platină, încrustaţi cu diamante. Ca o persoană conştientă de valoarea banilor, îmi place să mă intersez de preţuri la mai multe magazine înainte de a cumpăra. La Moldova SuperMall mă costă 5 lei să aflu preţul. În oricare altă parte e gratis. Nu e normal să mă duc din start la alt magazin fiindcă preţul e deja cu 5 lei mai ieftin? Asta e prima dovadă de bad managemgent. Mă forţezi să plătesc pentru a afla un preţ?


Cazul 2. Mi-am luat chiloţii cu mânecuţă, dar sunt cracii prea lungi şi îi vreau luaţi puţin la polizor. Când i-am cumpărat am fost client. Parcarea gratis. Când îi aduc la scurtat mă coastă 5 lei. Când îi ridic de la scurtat, încă 5 lei. Că nu mai sunt client. Din start plătesc 10 lei, deşi scurtatul era gratis în magazin. Iar bad business şi nu-mi convine să cumpăr din Moldova Mall fiindcă e al dracului de scump scurtatul gratis.Cazul 3. Îmi fac ziua în Amsterdam. Am o masă de 30 de oameni cărora le fac cinste din banii obținuţi din vânzarea platinei rezultată la scurtarea chiloților cu mânecuţă. Cei 30 de oameni au venit cu 15 maşini. Băieţii beau, fetele conduc. La 15 maşini parcarea costă 75 ron. Pe oră! Pentru a evita plata, sunt nevoit să mă duc cu bonul la portar şi să încep:-Bună seara. Am avut invitaţi la ziua mea. Poftim bonul şi stai să îţi zic care sunt maşinile noastre pe măsură ce ies din parcare. Ăsta e cu mine.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Pe ăsta nu-l cunosc. Cere-i bonul.
-Ăsta e cu mine.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Şi ăsta.
-Ăsta nu. Ia-l pe fraier.
-Ăsta-l ştiu.
-Şi p'ăsta.
-Şi p'ăsta
...
Nu e cam penbilă situaţia? Plus că asta presupune că plecăm toţi odată. Ceea ce e cam imposibil într-un grup de 30 de oameni. Îmi pare rau de Amsterdam, că e un local frumos, dar eu nu mai calc la Moldova Mall până nu îşi fac parcare subterană ca să aibă locuri pentru toţi.

A.... era să uit. Deşi ei cer bonul fiscal, dacă nu-l ai, bonul pe care ţi-l dau ei pentru parcare nu e fiscal. Aşadar, poate se autosesizează garda financiară să verifice frauda cu parcarea de la Moldova Mall. La 5 lei ora, mă gândesc că se adună sume frumuşele. Domnilor manageri de la Moldova Mall, vă daţi seama că diminuaţi în mod voit veniturile magazinelor de pe urma cărora trăiţi? Cu ocazia sărbătorilor de iarnă vă urez un faliment cât mai plăcut. La anu' şi la mulţi ani!

4 comentarii:

 1. ce sa mai cauti dom'le la Moldova Mall? doar daca vrei sa faci bacsisuri grase la aia cu parcarea...

  RăspundețiȘtergere
 2. Am fost la o aniversare in octombrie si bineinteles ca am plecat fiecare la ore diferite, unii pe jos, altii cu masina. M-a intrebat de bon si am prezentat bonul de la produsul pe care il cumparasem pentru sarbatorita, altfel trebuia sa achit 5 lei. Nu conta ca sarbatorita a lasat acolo cateva sute de lei...
  Pe de alta parte ii inteleg, cei care lucreaza in zona mereu parcheaza la Moldova Mall si atunci nu mai sunt locuri pentru clienti. Dar masura luata e cam dura si nu este gandita prea bine.

  RăspundețiȘtergere
 3. Complet de acord. Dar modul lor de implementare pătează imaginea întregului complex comercial. Aş fi de acord să plătesc pentru parcare, dar prefer să fiu informat înainte şi să fie afişate tarifele la intrarea în parcare. Sunt atâtea modele de parcări cu plată de succes. Automatizate, acoperite, tot tacâmul. Ceea ce fac ei se numeste ţiganeală. Iar de atunci nici nu am mai călcat pe acolo. Toate produsele pot fi găsite la aceleaşi preţuri în alte părţi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Din cate imi aduc eu aminte (sper sa nu gresesc) cand au preluat magazinul Moldova una din gogoritele pe care le-au servit a fost faptul ca vor construi parcare subterana. Se pare ca au uitat de lucrul asta (motivele numai conteaza)

  RăspundețiȘtergere