Tot un drac - logo

luni, 7 noiembrie 2011

Pe ce nu mai aruncăm banii


Acum ceva vreme scriam despre o idioţenie marca Carrefour: mânerul magic. Zilele trecute am trecut pe la Carrefour si nu mare mi-a for mirarea când am văzut, chiar la intrare, super promoţia la... aţi ghicit: mânerul magic. De fapt promoţia e la “manerul megic”, aşa cum scrie pe afiş.

Se pare ca nu am fost şi nu sunt singurul care consideră chestia aia o idioţenie. Şi spun asta fiindcă, după cum puteţi vedea în imaginile alăturate, mânerul magic se vinde acum cu 1 leu. Reducerea este substanţială. De la 10 lei a ajuns 1 leu. De ce oare oferă Carrefour aşa o super promoţie? Răspunsul e simplu. Fiindcă nu sunt destui proşti bogaţi în România care să cumpere rahatul ăla. Proştii bogaţi au oameni care le cumpăra mancare. Aşa că s-au gândit să apeleze la o altă categorie: proştii săraci. Un om ceva mai răsărit la minte depistează de la o poştă inutilitatea obiectului şi refuză să arunce cu banii în câini.

Întrebarea mea este: Ce naiba au în cap cei de la comenduirea supermarketului? Cum pot ei să investească resurse în promovarea unei asemenea tâmpenii? În loc să caute soluţii pentru alte probleme, preferă să-şi ocupe timpul convingând oamenii că cioara vopsită e papagal şi că super-mânerul “megic” te ajută să cari sacoşele.

Penibil

3 comentarii: