Tot un drac - logo

vineri, 21 octombrie 2011

Barmaniţe românce în Grecia


Se pare că Grecia a ieşit din criză. Cum altfel s-ar putea explica un anunţ apărut azi pe situl de recrutare www.jobber.ro? Se pare că un anume Vasile, angajează barmaniţe pentru a le trimite în Grecia. Salariul e de 750-900 euro/lună net. Ba mai mult, se oferă cazare + tips. Situl angajatorului nu are versiune în română sau engleză şi e creat cu un generator automat de situri. Ce credibilitate prezintă? Anunţul:

Employment agency STELLA JOB din Grecia ) ofera locuri de munca pentru ,Barmanite -750 -900 euro/luna NET +cazare si TIPS Tel: 00302105223501 pt l Romana 0766263679 Adresa:str Marnis nr 54 , Et 6 Ap 5 Athens, Greece

Oare numai mie îmi miroase a prostituţie? Nu de alta, dar grecii tocmai au votat taxe suplimentare plus reducerea salariilor bugetarilor şi pensiilor. Pe lângă asta, sezonul turistic abia s-a încheiat. Nu cumva se caută "barmaniţe" focoase care să încălzească domni generoşi pentru perioada iernii? Or fi intrat producătoarele grecilor în grevă.

Și mă gândesc cu groază la faptul că vor rămâne în ţară o multime de români nesatisfăcuţi. Şi de ce spun asta? Păi, ca pe orice piaţă liberă preţul este dictat de cerere şi ofertă. Dacă pleacă "fetiţele" la produs în ţările calde scade oferta. Pe de altă parte, se întorc românii muncitori din alte ţări în care, ca să citez un amic recent întors de-afară, "nu mai merge treaba, frate." Aşadar creşte cererea. Ce se întâmplă dacă oferta scade şi cererea creşte? Preţul urcă. Şi astfel clienţii se triază. Cei mai largi la pungă vor beneficia în continuare de servicii, pe când cei mai strâmtoraţi vor recurge la metode manuale de satisfacere a nevoilor.

Acum ar mai fi o problemă. Dintre cei calici, o parte se vor sătura la un moment dat de lucru manual şi vor recurge la metode mai neortodoxe de "integrare în absolut", respectiv violul. Şi uite aşa îmi aduc aminte de un film numit "The butterfly effect" sau, mai pe româneşte spus, "unde dai şi unde crapă". Cauză şi efect. Criza datoriilor suverane din Grecia creşte numărul violurilor în Romania. Ce economie? Ce efecte financiare? Nu... România este lovită exact unde o doare cel mai tare.

Încă ceva... pentru binele posibilelor aplicante la jobul prezentat mai sus, sper să mă înşel în ceea ce am spus.

Later edit: Am uitat să menţionez faptul că situl respectiv de joburi are doar opt domenii în care se încadrează joburile. Cel descris de mine în articolul de mai sus e la categoria "Programatori".

(imagine preluată de aici)

3 comentarii:

 1. Multumim pentru sursa imaginii !
  Gabi !

  RăspundețiȘtergere
 2. romancele se duc acolo singure pentru asta, anuntul respectiv nu are nici o valoare, dar na, tre` sa incerce omul

  RăspundețiȘtergere
 3. totul este o perversitate ...dar oare ...nu este o rusine sa facia sa ceva ???!!!

  RăspundețiȘtergere