Tot un drac - logo

joi, 22 septembrie 2011

Vizita virtuală la Kaufland


Zilele trecute, la cumpărături în Kaufland am observat un lucru care mi-a atras atenţia. Fără să ştiu şi fără să-mi dau seama am ajuns din offline în mediul virtual. Eu nu pot să identific ce tehnologii folosesc oamenii aştia dar experienţa mea era identică realităţii. Dar ştiam sigur că eram în mediul virtual datorită raftului de cărţi pe care îl puteţi admira în pozele alăturate. Deasupra raftului scria mare "Universal Online Promotion". Aşadar eram în mediul online. Şi experienţa de realitate virtuală era aproape perfectă.

Pe lângă faptul ca puteam atinge şi simţi textura cărţilor, mai era şi mirosul specific de carte nouă amestecat cu jambon afumat de la raftul de alături. Spun totuşi că era "aproape" perfectă datorită faptului că lipsea un singur lucru care îl mai întâlnim în realitate: inteligenţa. Inteligenţa lipsea cu desăvârşire. Eu înţeleg faptul că editura sau magazinul sau librăria sau situl care a intrat în parteneriat cu Kaufland vrea să atragă cumpărătorii în mediul online, dar cum să scrii mare deasupra raftului de carţi fizice: "universal online promotion".


Încă un lucru: de când a devenit engleza limbă oficială de stat? Dacă vine badea de la ţară care nu ştie o boabă de engleză, ce înţelege el din mesajul de deasupra raftului? "Ia te uită, măiculiţă, s-o deschis bibliotecă în alimentară!!!"

Dar de... apa trece, prostia omenească rămâne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu