Tot un drac - logo

vineri, 23 septembrie 2011

Refresh artistic în Iaşi

Dupa ce am vazut la Visurat articolul despre concursul Pepsi pe Facebook am hotarat sa particip si eu. Concursul premiază o idee care sa schimbe oraşul în care trăieşti. Pentru aceasta pune la bătaie 20.000 euro. Am înscris şi eu o idee pentru oraşul Iaşi. 

Propunerea mea este înfiinţarea unei Galerii de Artă pentru tineri artişti. Mai exact am propus folosirea banilor pentru închirierea unui spaţiu şi amenajarea lui pentru a putea găzdui în mod corespunzător expoziţii de artă. Artiştii care vor putea expune complet gratuit în acest spaţiu sunt toţi tinerii ieşeni care nu au reputaţia şi nici resursele financiare pentru a putea expune în galeriile consacrate din Iaşi. 
Aşa cum am scris şi pe pagina concursului, ar avea prioritate în folosirea spaţiului tinerii care nu au avut nici o expunere şi sunt complet anonimi. Astfel Iaşi, oraş cultural, ar putea să-şi promoveze artiştii iar artiştii, la rândul lor, ar putea să promoveze oraşul Iaşi.
Daca veţi binevoi a da un vot adresa este: https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/78

5 comentarii:

 1. ideea in sine pare ok, a celor de la Pepsi, numai ca mi se pare o modalitate subtila de a promova produsul lor pe spinarea altora, a artistilor si a persoanelor care vin cu ideile propuse de ei la concurs. Adica vezi doamne ei sunt patronii artelor frumoase etc samd, cand de fapt sunt niste mari industriasi care promoveaza si vand un produs nesanatos cu tot cu ajutorul nostru, al cumparatorilor, in numele unei idei noblie. In fine, oricum nu sunt singurii care fac asta...

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai dreptate. Totul e pentru promovare. Dar atât timp cât bagă 20.000 de euro într-o manifestare artistică, eu sunt dispus să le fac reclamă. Pe de altă parte mă gândesc la faptul că Inna a încasat mai mult de 20.000 pentru reclama TV şi mi se pare o risipă de bani. Dar în fine... e alt public ţintă, alte priorităţi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Oh, mi-a placut la nebunie ideea ta!! Te-am votat eu si toti prietenii mei! Mi se pare foarte frumos ca incerci sa ajuti tinerele talente sa se ridice! Bravo tie si bravo celor de la Pepsi. Sper sincer sa castige ideea ta!

  RăspundețiȘtergere
 4. mda... stiam eu ca exista ceva prin Iasi
  http://www.ateneutatarasi.ro/tarife-spatii.html
  dar vad ca e cu plata... nu stiu cele din Piata Unirii...

  Oricum bravo

  RăspundețiȘtergere