Tot un drac - logo

marți, 2 august 2011

“Unde dai şi unde crapă” sau “prostia omenească”


Am citit recent o ştire care spunea că în Norvegia magazinele nu mai vând jocuri de calculator care conţin secvenţe violente. Şi asta pentru că nebunul care a omorât 77 de oameni a jucat pe calculator timp de 1 an numai jocuri violente pentru a se pregăti. Ok... Sunt perfect de acord. Să tăiem răul de la rădăcină. Dar să facem treaba până la capăt.

De exemplu, un brăilean a murit înecat cu un os de peşte. Păi nu este posibil aşa ceva. Cum să mâncăm ceva atât de periculos? Eu zic să interzicem pescuitul. Trebuie protejaţi oamenii. Dacă nu mânca peşte, nu murea respectivul. Aşa că, pentru a tăia răul de la rădăcină, trebuie să interzicem pescuitul. Nu?

Un alt exemplu: un clujean s-a spânzurat chiar în biserică, lângă icoane. La fel ca în cazul norvegianului, motivele care l-au determinat să facă această faptă sunt irelevante. Trebuie să tăiem răul la rădăcină. Eu zic să interzicem bisericile. Dacă nu există biserica, clujeanul nu avea unde să se spânzure. Aşa că asta e singura metodă de a opri alte acte de acest gen. Nu?

Toată povestea asta cu interzicerea jocurilor pe calculator îmi sună a Prostia omenească, scrisă de Creangă. Cum altfel să spui că jocurile pe calculator sunt cauza incidentului din Norvegia? Ce urmează? Am citit pe undeva că respectivul psihopat s-a inspirat şi din istorie, ceva legat de Vlad Ţepeş. Probabil că guvernul Norvegian urmează să ceară în mod oficial României să-l scoată pe Vlad Ţepeş din cărţile de istorie? Cum altfel împiedicăm următorii psihopaţi să comită crime oribile?
Penibil.

4 comentarii:

 1. Ma bucur ca brailenii iti satisfac intotdeauna nevoia de cazuri pentru exemple. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce să-i faci? Sunt un grup aparte. "Grupul celor care apar primii în rezultate Google pentru cautări denigrante" salută Zapp ShareFree

  RăspundețiȘtergere
 3. don't take it personal, zi merci ca despre Braila se mai scrie ceva...macar nu e uitat de lume a alte orase:d

  RăspundețiȘtergere
 4. se mai intampla :-j nu-ti bate capu, nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere