Tot un drac - logo

joi, 4 august 2011

Pe ce mai aruncăm banii


Plimbându-mă zilele trecute prin Carrefour am descoperit super-invenţia secolului. Se numeşte Magic Hand şi este un mâner cu cârlige. Se pare că fizicienii pe care supermarketul îi ţine închişi la subsol şi-au pus la contribuţie minţile prealuminate de atâta întuneric şi au inventat Magic Hand. Dispozitivul reuşeşte să îmbine cu succes elemente de mecanică cuantică, biorezonanţă, teorii ayurvedice şi desene animate cu Tom şi Jerry pentru a oferi un plus de confort la căratul sacoşelor de Carrefour.

Nu cred că al meu creier o să reuşească vreodată să înţeleagă metodele prin care acest mâner cu cârlige reuşeşte să transforme 50 de kilograme de produse alimentare în numai 1 kilogram de materie cenuşie expirată. Cum altfel se justifică faptul că ei laudă produsul de parcă mânerul asta îţi cară mâncarea până acasă şi-o mai şi aranjează frumos pe rafturi în frigider. Şi mai ales, face treaba asta prin comandă vocală.

Serios vorbind, nu e decât o idioţenie făcută să îţi ia banii. Singura soluţie pentru a putea căra mai uşor cumpărăturile este să cumperi mai puţin. Nu pot să nu remarc faptul că sunt enorm de mulţi oameni care cumpără tot ce au nevoie din magazin fără a se gândi în prealabil la logistica negesară pentru a transporta mai apoi marfa până acasă. Acei oameni ar trebui să renunţe la super-giga-hyper-market şi să-şi procure cele trebuincioase gospodăriei de la chioşcurile din jurul blocului. Ba mai mult, dacă are copii, să-i trimită pe ei. Eu sunt sigur că odrasla s-ar prinde la un moment dat că nu poate căra tot şi o să facă mai multe drumuri.

Cândva, când nu aveam maşină, îmi era al naibii de greu sa fac cumpărături. Dar de fiecare dată luam limita pe care o puteam căra. Şi nu cred că un mâner cu trei cârlige m-ar fi ajutat să car mai mult. Şi nu mă refer numai la greutate, ci şi la volum. Este o idioţenie să vii cu 6 sacoşe la Carrefour dacă tu nu ai decât două mâini. Oricât te-ai chinui, nu cred că ai sa reuşeşti să cari o sacoşă în gură şi nici Vigra nu e destul de performantă încât să mai cari încă o sacoşă. Iar mânerul ăla minune nu face decât să mă încurce. Pe lângă greutatea sacoşei se adaugă şi greutatea mânerului. Iar lungimea braţului plus lungimea sacoşei plus lungimea mânerului ar putea ajunge mai mare decât înălţimea mea.

Aşadar, Magic Hand e o prostie imensă şi nu-i văd utilitatea indiferent cât m-aş chinui. Voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu