Tot un drac - logo

marți, 9 august 2011

Culmea tupeului


Culmea tupeului este să te duci să furi din sediul poliţiei ... dar ca cetățean de rând. Altfel e uşor. Că poliţiştii sigur fură din sediul poliţiei. Ba fură un pix, ba un creion, ba câteva ore de somn plătite din banii contribuabililor. Dar nu mai contează. Noi plătim pentru furturile lor. Dar ce te faci când omul de rând, românul nostru, se duce şi fură din sediul poliţiei? Ba mai mult, fură chiar bucăţi din sediul poliţiei.

Chiar aşa s-a întâmplat recent când numitul S. Maftei, domn în vârstă de 58 de ani, s-a hotărât că nu i-ar strica nişte gard de plasă şi, fiind prin preajmă, s-a gândit să ia chiar gardul sediului Poliţiei Locale. Cel mai probabil s-a gândit că e o cheltuială redundantă faptul că poliţia are gard. Care este scopul iniţial al gardului? Să ţină răuvoitorii departe de casă. Dat fiind faptul că sediul poliţiei e plin mai mereu de poliţişti, de ce ar vrea răufăcătorii să vină acolo. Aşadar, gardul respectiv nu îşi are rostul. Iar domnul Maftei s-a considerat excepţia care confirmă regula, fiind singurul răufăcător care s-a apropiat de sediul poliţiei.

Acum eu stau şi mă întreb. În momentul de faţă locuiesc la apartament. Singura cale de acces e uşa, care ţine răuvoitorii departe. Dacă mă trezesc într-o zi că vor să-mi fure uşa? Care-i soluţia? Să mai pun o uşă în faţă? Iar în cazul în care o să mă mut vreodată la casă... am voie să-mi pun gard electric?

Apropos de garduri electrice. Există reglementări în România pentru aşa ceva? Ce am găsit eu de vânzare pe net sunt garduri electrice pentru animale. Fermele zootehnice folosesc aşa ceva pentru împrejmuirea animalelor. Scopul este să le determine să rămână în perimetrul desemnat. Ceea ce caut eu este acel tip de gard electric ce transformă răuvoitorii în friptură. Să văd cum iese fum din părul hoţului, după ce a pus mâna pe gard. Am voie să-mi instalez aşa ceva la casa mea? Şi dacă da, ce se întâmplă dacă noaptea vine un beţiv si decide să se pişe pe gardul meu. Fac puşcărie pentru el sau nu, ţinând cont că eu am plăcuţe de avertizare că e gard electric?

Dar să revenim la problema anterioară. În timp ce domnul Maftei procura gard de plasă, ştiţi ce făcea poliţia română? Îşi face cont pe Facebook şi Twitter. Da. Exagerez puţin. Conturile au fost create de către departamentul de relaţii publice de la Bucureşti. În nici un caz de către sediul Poliţiei Locale Iaşi. Dar ideea rămâne. Ţara arde şi baba se piaptănă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu