Tot un drac - logo

duminică, 14 august 2011

Criza de vârsta a n-şpea

Eu am 28 de ani. În cei 28 de anişori am avut ocazia să trec prin câteva crize. Dar în ultimele 2 zile, pe litoral, am reuşit să observ atât crizele vârstelor prin care am trecut, cât şi crizele vârstelor mai înaintate. Şi e foarte amuzant când observi pe cei din jurul tău cum se chinuie să fie ceva ce nu sunt.
În primul rând, se remarcă adolescenţii. Toţi cei de 16-18 ani care tocmai au scăpat de lanţurile părinţilor au ajuns pe litoral şi gustă din plin bucuriile şi libertăţile vieţii de noapte cu alcool şi muzică cu enorm de mulţi decibeli. Sunt plini de viaţă şi vor să fie trataţi ca oameni mari, deşi se comportă pueril. Şi sunt comici cum se chinuie să pară ceva ce nu sunt şi devin foarte recalcitranţi când îi iei peste picior. Specimenele feminine ale aceleiaşi generaţii se recunosc prin vestimentaţie şi comportament. Iar piesele de vestimentaţie sunt mai înguste decât creierul. Iar creierul e atât de îngust încât rezultă în comportamentul de piţipoancă în devenire.

A doua criză este cea a persoanelor între 30-40 de ani. Sunt cei ce au ajuns la un anumit statut în societate şi au reuşit să agonisească nişte bănuţi, iar acum vor să trăiască tinereţea pe care poate n-au avut-o la vremea potrivită. Îi puteţi recunoaşte după capul tuns chel ca să ascundă începutul de chelie, privirea de lup în căutarea prăzii şi sticla de whisky pe masă ca să arate că el îşi permite să cumpere aşa ceva în discotecă. E în permanenţă cu ochii la animatoare şi salivează după fetişcanele de la punctul anterior. Singurele subiecte de discuţie pe care le pot aborda sunt cuceririle din ultima perioada împreună cu prietenii aflaţi în aceeaşi criză ca şi ei.

A treia criză observabilă este cea a femeii de peste 40 de ani. În cultura americană se numeşte "cougar". Este uşor de remarcat după accesoriul de nelipsit: băieţelul de 20-25 de ani care s-a săturat de jobul de animator în club şi s-a orientat către o viaţă mai facilă. Ea, crizată, se bucură enorm datorită faptului că se poate afişa la braţ cu exponatele şi caută să facă cât mai multe poze cu care să se laude acasă la prietene.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu