Tot un drac - logo

miercuri, 6 iulie 2011

Tara arde si politicienii se piaptana

Dupa ce am citit acest articol, instant m-am uitat la data sa vad daca nu cumva e 1 aprilie. Nu mi-a venit sa cred ca se pot face asemenea propuneri de lege in Romania anului 2011. Cum e posibil ca atunci cand tara asta are atatea probleme mult mai arzatoare, noi sa ne gandim la etichetele de la haine.
Deputatul Daniel Oajdea, consatean de-al meu, a meditat impreuna cu Dalai Lama pentru vreo 3 secole in cautarea raspunsului absolut la intrebarea: “Cum facem romanu’ sa se bucure?” Si din intelepciunea universului a rezultat un raspuns, unic si inedit: “Ii facem eticheta de la tricou mai moale.” Da. Aceasta este chintesenta tuturor problemelor din Romania. Ce economie, ce coruptie, ce spatiu Schengen, ce mancare ne trebuie noua? Nimic din toate astea nu ne-ar bucura mai mult decat etichetele mai moi de la tricouri. Impunerea producatorilor si importatorilor de a fabrica si importa doar tricouri cu eticheta cel putin la fel de moale ca materialul tricoului este singura solutie de a propulsa aceasta tara in topul puterilor mondiale. Toate tarile din G10 au facut public faptul ca vor crea inca un loc la masa lor pentru Romania si chiar votul nostru va avea o pondere dubla in toate deciziile adoptate de catre acest for, doar pentru simplul fapt ca noi avem tricouri cu eticheta moale.
Muncitorii din Spania si Italia se vor intoarce in tara pentru a profita de acest enorm avantaj si vor realiza, cerandu-si scuze in fata intregului popor, ca au gresit cand au emigrat si ca Romania este Mecca lor. Ba mai mult, granitele vor fi invadate de spanioli, italieni, germani si englezi care vor dori sa imigreze in Romania si sa lucreze in fabricile noastre care produc tricouri cu etichete moi.
In articolul mentionat, deputatul Ciprian Nica a luat in ras initiativa colegului din Iasi, spunand ca el ar taia eticheta daca l-ar deranja la tricou. Insa dumnealui s-a inselat amarnic. Americanii au recunoscut faptul ca marea criza financiara din 1929 s-a datorat faptului ca peste 50% din brokerii de pe Wall Street si-au taiat etichetele la tricouri si in vinerea respectiva nu au mai ajuns la birou pentru ca stateau derutati in fata masinii de spalat, nestiind ce program sa seteze.
Intr-o nota mai serioasa, pe pragul usii am gasit acum cateva luni un ziar distribuit gratis ale carui articole aveau toate ceva in comun: numele lui “Daniel Oajdea”. Mi s-a parut penibil stilul de propaganda electorala facut atat de agresiv si inutil in acelasi timp. Acum mi se confirma.

2 comentarii: