Tot un drac - logo

duminică, 17 iulie 2011

Probleme existențiale ale femeilor


Toți cei care ați avut vreodată o relație cât de cât stabilă cu o femeie sau toate acele dintre voi, femeile, care sunteţi în stare să recunoașteți, știți că subiectul de astăzi e cât se poate de adevărat. Și anume, cele mai mari probleme ale unei femei sunt două:
1. Nu am cu ce să mă îmbrac
2. Nu-mi ajunge spațiul din dulap pentru haine

Am să încep cu a doua problemă fiindcă e mai simplu de abordat. Motivele pentru care spațiul nu este niciodată suficient sunt două: niciodată femeile nu-și aruncă hainele și niciodată femeile nu-și strică hainele. Bărbații au două motive pentru care renunță la haine. Primul ar fi că le-au rămas mici. Nu îmi mai vin, nu le mai port. Sunt conștient că nu am ce face cu ele, așa că le arunc. Al doilea este că s-au stricat. Mi s-a rupt tricoul preferat. Dacă era descusut, îl reparam și-l purtam în continuare. Daca s-a rupt într-un loc în care degeaba îl cos fiindcă se cunoaște, nu-l mai port. Daca nu-l mai port, îl arunc. La femei, cele două reguli nu se aplică și am să argumentez motivele pentru care nu sunt valabile.

Pentru prima regulă, aceea că nu îmi mai vin, femeile găsesc o mie de motive pentru care nu renunță la haină, ci o pun undeva într-un dulap/cutie/valiză la păstrare. Dintre motive putem exemplifica: poate revine moda, poate pot s-o împrumut vreunei prietene, poate am vreun accident și mi se scurtează picioarele cu 10 centimetri, poate o să-mi vină din nou, poate o să-mi amintească de vreun moment deosebit, poate mâine, poimâine o să-mi placă din nou.

A doua regulă, aceea că se strică, nu este valabilă tocmai datorită volumului impresionant de haine adunat. Dacă ai de unde alege, nu porți aceeași haină prea des, și, implicit, scad șansele să se strice. Și, în acest fel, hainele nu se uzează. Dacă, în schimb, se întamplă vreun accident și haina se rupe sau se deteriorează în asemenea hal încât nu mai poate fi purtată, femeia consideră că este nevoie de alte 3 obiecte vestimentare asemănătoare doar pentru a înlocui pierderea suferită. Și durerea sau criza petrecută între momentul ruperii hainei vechi și momentul cumpărării celor trei înlocuitoare depășește în intensitate cea mai aprigă durere de măsea simțită vreodată de o ființă umană.

În acest fel, hainele se tot adună pe parcursul anilor în cantități debordante, haine care trebuie depozitate undeva. Prima opțiune este dulapul. Să presupunem că dulapul unei familii are 10 rafturi. Numărul este irelevant. În 95% dintre familii, soția deține monopol asupra dulapului, iar soțul trebuie să aprecieze deosebit faptul că ea îi oferă acces la dulap pentru a beneficia de spațiul de depozitare din singurul raft pe care iși stochează el pantaloni, tricouri, lenjerie de corp și eventual șepci. Restul dulapului este un fel de gaură neagră în care soțul evită să se bage. Iar motivul pentru care el nu se bagă în zona respectivă este unul cât se poate de întemeiat. Acum 50 de ani, cand a încercat el prima și singura dată să intre într-unul din sertarele ei și să caute o șosetă pierdută de-a lui, a mâncat rece și a dormit pe canapeaua din sufragerie timp de o săptămână.

Revenind la prima problemă, țin să menționez în primul rând că este cât se poate de serioasă. Niciodată nu mi-am auzit soția spunând "Știu exact ce am să port în seara asta în oraș". În schimb, am pățit de nenumărate ori să găsesc camera plină de haine împrăștiate în căutarea acelei haine perfecte care se potrivește perfect cu ocazia menționată. Și găsirea hainei perfecte, pe care noi bărbații o asociem cu Sfântul Graal, presupune o multitudine de factori ce influențează alegerea. Am să enumăr o fracțiune mică dintre aceşti factori:
- adresa locației în care se merge
- temperatura din locația respectivă
- temperatura și presiunea atmosferică de afară
- persoanele invitate
- motivația deplasării în locația respectivă
- mijlocul de transport
- data și perioada de timp aferentă desfășurării evenimentului
- frecvența purtării hainelor anterioare
- posibilitatea existenței unei alte femei care să aibă aceeași haină
- ornamentele din locație
- culorile pereților din locație
- fazele lunii
- viteza de rotație a pământului
- probabilitatea unei ploi de meteoriți
Și cel mai important aspect: potrivirea cu celelalte obiecte vestimentare componente ale ținutei. Fiindcă, deși sunt luați în calcul toți factorii anteriori și se găsește, de exemplu, bluza potrivită, dacă nu se gasește fusta sau pantalonul potrivit, se poate relua algoritmul de selecție al bluzei până când sunt îndepliniți toți factorii pentru fiecare dintre obiectele componente ale ținutei. În cazul extraordinar de probabil în care nu sunt îndepliniți toți factorii, urmează invariabil prezentarea în fața soțului cu o privire deznădăjduită și replica: "Nu am cu ce să mă îmbrac!"

Disclaimer: Tot ce am scris mai sus este o minciună sfruntată și îmi cer scuze față de soția mea că am putut scrie asemenea aberații. Nimic nu e adevarat și nu, nu îmi doresc să mănânc rece și să dorm în sufragerie timp de o săptămână. Mă ierți? :D

Un comentariu:

  1. da, este foarte adevarat, dar nu se stiu si motivele ce duc la astfel de comportamente:P, motive intelese doar de femei....aaa, te iert!

    RăspundețiȘtergere