Tot un drac - logo

duminică, 24 iulie 2011

Pe când pedeapsa cu moartea?Alte două articole din presă m-au făcut să-mi amintesc în ce lume trăiesc. Şi să vărs încă o lacrimă pentru noi toţi, pentru oameni. Probabil că cea mai mare problemă a noastră, ca specie umană, este evoluţia. Sau, mai bine zis, lipsa ei. În timp ce unii dintre noi se chinuie să inventeze şi să descopere diverse fenomene care ne-ar face viaţa mai ușoară, alţii se mulţumesc să revină la instinctele primare, instinctele animalice.
Primul dintre articole vorbeşte despre un tată dintr-un sat apropiat Iaşului, care şi-a sodomizat propriii băieţi minori. Copiii, de 14 şi 17 ani, au fost batjocoriţi de către tatăl beţiv în mod repetat. Trist. Dacă în anul 2011, într-o eră în care omenirea priveşte spre colonizarea altor planete, un individ al speciei umane recurge la violenţă fizică pentru a-şi satisface nevoile primare. Ca un animal în călduri, el renunţă la cele mai elementare urme de civilizaţie şi îşi constrânge propriii copii la acte cel puţin inumane.
Al doilea articol descrie cum o mătuşă şi un unchi și-au violat nepoata de numai 9 ani. Mătuşa o “pregătea” pe micuţă, punând-o să se uite la filme porno şi agresând-o cu un vibrator. Când a considerat fata ca fiind pregătită, l-a chemat pe unchi în ţară. Acesta era plecat peste hotare, în Austria, la muncă. După ce a revenit în ţară, ambii au violat-o pe fetiţă. Eu stau şi mă întreb cum naiba se numeşte boala aia psihică de care suferă ambii, încât au fost în stare de asemenea fapte. Acțiunile lor depășesc instinctele animalice deoarece instinctul presupune o acțiune inconștientă. Ori ei au premeditat toată isprava, firul întâmplărilor decurgându-se pe parcursul a mai multe săptămâni. Ce drepturi mai au ei în societatea umană? Mai pot fi numiți oameni? Care era singura deosebire între oameni și animale? Nu cumva era conștiința? Animalele descrise anterior sunt conștiente de urmările acțiunilor? Au discernământ în ceea ce fac? Eu unul mă îndoiesc.
Și acum stau și mă întreb. Care e pedeapsa care li s-ar potrivi? Mai merită să trăiască indivizii de mai sus? Mă gândesc că şi moartea ar fi prea uşoară, având în vedere ceea ce au făcut. Mă îngrozeşte gândul că asemenea specimene locuiesc şi trăiesc între noi. Ba mai mult, dat fiind faptul că monştrii sunt printre noi, oare nu ne influenţează şi acţiunile noastre, ale celor “normali”? Cât mai durează până ne vom transforma şi noi în monştri precum cei menţionaţi? Cât mai durează până acţiunile lor devin normalitate?
Eu sunt de părere că ar trebui să luăm măsuri cât încă suntem în stare să distingem comportamentele deviante ale societăţii umane. Probabil că instaurarea pedepsei cu moartea ne-ar scăpa de aceste scursuri. Iar fără ei, evoluţia oamenilor ca specie s-ar face mult mai uşor. Probabil asta ne dorim cu toţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu