Tot un drac - logo

sâmbătă, 23 iulie 2011

Nelămuriri despre biserică

Permiteţi câteva întrebări, stimabile bărbos din cer:

1. Dacă toți ăia care vin în casa ta caută luminare, iubire și calea cea dreaptă, de ce este nevoie de oameni de pază și ordine înăuntru? Nu e de ajunsă dragostea dintre semeni?

2. Cine pana mea e sfântul Foca? De ce a fost el sfânt? Pentru că și-a dat viața și a fost ucis de romani pentru obsesia față de Hristos? Sunt atâția care sfârșesc prin spitale pentru o obsesie sau alta. Printre ei sunt şi "trimişi de-ai Domnului". Ei de ce nu devin sfinţi?
Şi... există şi sfantul Mo?

3. Dacă merg cu odrasla la închinat la Sfânta Parascheva, cum îi explic juniorului că sub sticlă e un mort? Un cadavru oprit prin metode chimice din putrefacţie. Nu e scârbos? Şi în plus, dacă o să vrea să mă mumifice şi pe mine când voi muri?

4. Dacă la tine vin să se roage toți bolnavii şi leproşii, nu e posibil ca oamenii sănătoşi care vin să se roage să ia bolile pupând aceleaşi icoane? Poate ar fi o idee bună să iau o sticlă de spirt la mine pentru dezinfectare. Cum tu nu mă laşi să-ţi decolorez poza, poate în loc să şterg poza, îmi înmoi buzele în spirt. Şi, cum mie nu-mi place spirtul, pot să-l înlocuiesc cu whisky?

5. Există un algoritm de calcul pentru ordinea pupatului icoanelor din biserică? Am observat că e ceva de la dreapta la stânga cu variaţii pe insulele din centru. Care e ordinea corectă şi care e legea care stipulează această ordine?

6. Dacă un posedat intră în biserică, dracul din interiorul lui este torturat sau doar îi place să se dea în spectacol ca să-i strice cântarea popei? Eu presupun că tot simte un disconfort, dar unde se termină stresul şi unde începe bătaia de joc? Iar dacă tortura e în procent mai mare faţă de spectacol, n-ai putea mata să-l păsuieşti pe scaraoţchi până termină popa cântarea? La urma urmei, omul ăla de cântă acolo în faţă, se chinuie. Îşi face meseria. Puţin respect. Chiar tu să-i pui beţe în roate?

7. Care sunt criteriile de promovare la preoţi în rangurile bisericii? Ce trebuie să facă omul lui Dumnezeu ca să ajungă mitropolit? Se merge tot pe şpagă şi relaţii?

Ceva raspunsuri maestre? Găseşti adresa de mail în pagina de contact.

2 comentarii:

 1. Nu sunt acel "maestru" , dar am niste "raspunsuri".
  1. Ca exista si posedati (punctul 6).
  2. Te-ai uitat prea mult la RObotzi (si vorbeai de spam.. si asta poate fi un presupus spam).
  3. Nu, nu e scarbos.
  4. Inlocuieste-l cu Whiskey, dar la casti ( Ma refer la: http://www.youtube.com/watch?v=tghgliFb35k ).
  5. -
  6. Si popa care vorbea la telefon in timpul slujbei ? =)) Atunci sa ne incepi sa ne scrii de nesimtirea omului.. Cand n-o mai fi d-astia.
  7. -.. Poti sa incerci ca "pusca si cureaua lata".. ai avut voce acolo :).

  Bafta si distractie placuta (rudele stiu de ce!)..

  RăspundețiȘtergere
 2. Cat despre mine.. Da, am facut spam ! :) Sper sa nu imi stergi comentariul !

  RăspundețiȘtergere