Tot un drac - logo

joi, 14 iulie 2011

De la mine pentru tine


Eu știu că sunt cel mai neinspirat om când vine vorba de cadouri. Tot aud pe la rude sau prieteni despre cadourile primite de zilele lor aniversare de la alte persoane și mă gândesc la cât de inspirați sunt anumiți oameni și cât de neinspirat sunt eu. Din când în când se întâmplă ca, intrând în câte un magazin, să remarc anumite obiecte ce s-ar potrivi perfect cu vreun prieten sau rudă, dar până la ziua lor uit complet ceea ce am văzut și ajung, într-un final, să iau ceva complet neinspirat, nepotrivit, care nu place destinatarului și care probabil nu are nici un fel de utilitate.

În altă ordine de idei, am văzut acum ceva vreme pe MTV o emisiune numită Sweet 16 (nu sunt sigur că am reținut exact) care prezintă pregătirea și desfășurarea petrecerilor de 16 ani ale unor puşti cu părinţi exagerat de bogați, din America. Acea emisiune e cea mai mare dovadă de cocalarism existentă pe suprafața pământului. Puștiul abia și-a luat permisul de conducere și părinţii, pe lângă superinvestiția în petrecerea cu minim câteva sute de invitați, iau odraslei câte o mașină cu mai mulți cai putere decât limita superioară a capacității de numărare a juniorului. Și toate astea, de ce? Doar pentru a putea copilul să se laude că a avut cea mai tare petrecere, cea mai tare mașină și cei mai cool părinți. Penibil.

Dar nimic din ceea ce am văzut la respectiva emisiune sau din lipsa mea de inspiraţie nu se apropie măcar de lipsa de inspiraţie de care a dat dovada președintele Moldovei prin cadoul făcut către şeful statului ucrainean. Cum îmi imaginez eu programul lui Marian Lupu din ziua în care Viktor Ianukovici, președintele Ucrainei, şi-a serbat ziua:

09:00 - somn de voie
10:00 - somn de voie
11:00 - scularea
12:00 - trezirea
13:00 - studiat agenda zilei: renumărarea voturilor, înăbușirea răscoalei, ziua preaiubitului Viktor Ianukovici
14:00 - masa de prânz
15:00 - siesta
16:00 - studierea raportului: Doi români trecură Prutul, înainte şi-napoi.
17:00 - super-asistenta personală/dansatoarea/maseuza anunţă începerea festivităţilor aniversare ale lui Viktor la ora 21:00
18:00 - studiat magazine online în căutare de cadouri
19:00 - venit idee cadou
20:00 - convocat întrunire de urgență a guvernului pentru votul de urgență a unei legi care să permită cadoul
21:00 - prezentat cadou: o bucată din Moldova (sursa)

Cum e posibil ca un președinte să dea cadou o bucată din teritoriul țării, drept cadou, unui alt președinte? Îmi imaginez că, urmând ziua lui Băsescu, ar putea primi drept cadou un parc din Chișinău sau vreo două sate mai mici. E drept că nu ne-ar deranja un asemenea cadou, am avea și noi un loc unde să mai depozităm din gunoaiele ţării, la propriu sau la figurat. Dar nu despre asta e vorba. Ci despre gestul președintelui moldovean de a dărui pur și simplu teritoriul moldovenesc. Eu țin minte că ne-am bătut enorm de mult pentru a câştiga în fața Curţii Internaţionate de Justiţie, Insula Şerpilor. Dar să faci cadou așa ceva este inimaginabil.
Este oare constituțional gestul lui Marian Lupu?

4 comentarii:

 1. Acum cateva zile vorbeam, printr-un comentariu ca poate veni al 3lea Razboi Mondial. Iti dai seama ce motivatie ai tu, ca luptator sa lupti pentru acel teritoriu si conducatorul statului sa-l dea altcuiva... Cum am zis.. Culmea prostiei nu va fi nicioadata pentru ca prostia e in dezvoltare .

  RăspundețiȘtergere
 2. "Acum câteva zile" era azi la 11:38. http://totundrac.blogspot.com/2011/07/copii-din-uganda-si-sua.html?showComment=1310632738297#c2069484590784118465

  RăspundețiȘtergere
 3. Pai tu mai bine fii atent la ce scriu.. Ca nu am spus ca pe blogul tau :) ...

  RăspundețiȘtergere
 4. In cazul asta: "Man, you have an obsession!" E a treia mentiune despre 3rd World War in decurs de cateva zile. Poate stii ceva ce noi nu stim. Poate esti Nostradamus, sau poate esti Baba Vanga. Mai spune-ne... cine o sa castige? Noi, sau ceilalti?

  RăspundețiȘtergere