Tot un drac - logo

duminică, 10 iulie 2011

Cum am baut eu Cola la Ursus EvolutionIeri am fost la concertul Ursus Evolution din Iasi. Dat fiind faptul ca se numeste Ursus Evolution, toata lumea avea in mana cate un pahar cu bere ... cu exceptia mea, care am ajuns la concert cu masina si n-am putut sa beau licoarea magica, desi afara erau enorm de multe grade. Asa ca am baut Cola.
O mare de oameni s-a inghesuit la un concert moca. Au fost mai multe formatii ce canta mai multe genuri. Nu am prins tot concertul, dar cred ca am vazut destul cat sa-mi formez o parere. Mai exact, am vazut Parazitii si Cargo. Ce am observat a fost ca cei ce asteptau formatia pentru genul lor stateau si asteptau linistiti in zona din fata casei patrate. In felul asta, nu se amestecau ascultatorii diferitelor stiluri muzicale. Si tot in felul asta, am putut sa vad diferentele dintre ei. 
La Parazitii media de varsta era de 14 ani. O multime de sepci, tricouri largi, pantaloni largi, lasati in vine si capete vide. Pe langa faptul ca muzica Parazitilor ascultata fara injuraturi nu are nici o noima, membrii formatiei ar trebui sa realizeze ca au trecut de perioada tineretii. Eu cred ca ei sunt inca in stare sa ridice o sala in picioare, dar ar trebui sa lase locul generatiilor mai tinere. Este comic sa vezi trei batranei cu bastoane si platane cantand “Da, da... de ziua ta”.Cat despre fani, aceeasi gloata de oameni prosti care mi-a adus aminte de un concert Mafia din discoteca Ring din Costinesti, de acum cativa ani. Dupa 2-3 melodii, tot prostu’ nu mai avea treaba cu manifestarile muzicale de pe scena fiindca era prea ocupat sa participe la bataia cu sticle. Se formasera doua tabere - cei de “langa scena” si cei “din spate” - si ambele tabere aruncau una in celalta cu sticle, mai mult sau mai putin goale, de bere. La concertul de ieri, paza era ceva mai pregatita si am vazut doar vreo doua peturi de bere zburand, dar mentalitatea e aceeasi: “De ce pana mea ala din fata e mai aproape de scena ca mine? Ia sa-i dau o sticla-n cap!” La care vine invariabil raspunsul: “zgatu’ ma-tii de nenorocit, vezi ca ti-ai scapat sticla! Ia-o inapoi!” Si de aici lucrurile iau o intorsatura nefericita.
Au urmat Cargo. Multimea afumata cu etnobotanice de mai devreme a fost inlocuita de multimea afumata cu alcool: rockerii. Pantalonii si tricourile largi s-au schimbat cu pantaloni de piele si tricouri negre cu Metallica, Nirvana si Negura Bunget. Alte diferente notabile erau cresterea mediei de varsta cu cel putin 5 ani si cresterea lungimii parului cu cel putin 20 de centimetri. Eu nu inteleg de ce toti ascultatorii de rock simt nevoia sa faca dus exact inainte de a pleca la concert, iar apoi sa-si usuce parul in public prin miscari repetate ale capului. 
Prestatia trupei Cargo mi-a adus aminte de un singur lucru, si anume singurul album pe care l-am cumparat si eu, pe vremea cand inca era Kempes in formatie, Ziua Vrajitoarelor. Ori nu au mai scos nimic de atunci, ori nimeni nu asculta ce au scos dupa. O singura alta melodie a mai fost care nu era de pe albumul mentionat, treaba aia siropoasa cu ploaia.
In rest, mult praf si caldura mare, mon cher!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu