Tot un drac - logo

sâmbătă, 30 iulie 2011

CASCO mai tare că ne-o băgăm și noi


Zilele trecute am vorbit despre profesionalismul celor de la BCR. Astăzi voi vorbi despre centrul de daune al BCR Asigurări și în general despre polița CASCO. O să încep cu începutul.
De ce am ales BCR Asigurări. Cred că asta a fos prima și cea mai mare greșeală a mea. Am mers pe comoditate. La vremea respectivă locuiam în Podul Roș. Sediul BCR era practic vis-a-vis de blocul meu, pe cealată parte a intersecției și a Bahluiului. Așa că am mers și m-am asigurat la BCR. Asigurarea a fost încheiată pentru un an. Eu am plătit în avans pe 6 luni. Mașina era nouă, proaspăt scoasă de pe poarta fabricii. Încă mai mirosea tapițeria a nou. La două săptămâni de la achiziție, implicit după de am încheiat CASCO la BCR, am avut parte de confirmarea faptului că trăiesc într-o țară de căcat. Probabil ați ghicit: mi-au spart țiganii mașina. Dar asta e o problemă complet separată. În schimb, aici a început distacția mea cu BCR. 
Dat fiind faptul că eram în alt oraș când am avut incidentul și nu puteam să o las în reparații acolo, am venit cu geamul spart și portiera îndoită înapoi la Iași. Eu am ajuns duminică la Iași și centrul de daune nu avea program. Unde lași o mașină fără geam pe timpul nopții? În curte la Caremil. Că doar de la ei cumpărasem mașina cu două săptămâni mai devreme. Luni dimineața merg la Carmil, iau mașina și apoi mă prezint la centrul de daune al BCR, care, surprinzător, nu e în sdiul BCR din P.Roș, ci în centru, la cub. Aici mă ia în primire un tinerel al cărui nume l-am uitat. Era ceva de genul Iftimie Daniel, dar nu sunt sigur. Îmi face poze la mașină, deschide dosarul de daună și îmi dă o lista de service-uri.
Pe lista de service-uri nu e Caremil. Așa aflu că, deși am poliță CASCO, nu am voie să-mi repar mașina acolo unde vreau eu. Trebuie musai și neapărat să merg la serviceurile din Iași care au contract cu BCR Asigurări. Am refuzat din start acest lucru, mai ales datorită faptului că era prima mea mașină și trebuia să am grijă de ea. Cum să n-o duc la reparat la singurul și cel mai bun serice pe care îl cunoșteam eu.
Respectivul mi-a rcomandat ca soluție alternativă să platesc eu reparația la Caremil, urmând ca mai apoi să revin cu Factura la BCR și să o deconteze. Zis și făcut. Am plătit reparația de 22 de milioane pntru portieră schimbată complet. Luat factură, revent la BCR după o săptămână. Daniel nu era. Un coleg îmi ia factura și numărul dosarului de daună și îmi spune sec faptul că o sa primesc banii în 30 de zile. Ok. Am zis că aștept. Deși nu mi se părea normal ca eu  să aștept primirea banlor. Daca o reparam la un service autorizat de BCR, îi dădeau banii la sfântul așteaptă? Și chiar dacă serviceul așteapta 30 de zile banii, eu sunt prsoană fizică. Pentru anumiți oameni, 22 de milioane însemna salariul pe mai bine de 3 luni. Cum să aștept 30 de zile? În fine. 
După 30 de zile, revin la BCR cu jalba-n proțap că nu mi-au intrat banii. Același coleg burtos mă informează că Daniel s-a mutat la Botoșani și că nimeni nu s-a ocupat de dosarele lui. Dar dacă vreau o să preia el doarul. Și începe să caute. După 10 minute găsește dosarul meu. Vede despre ce-i vorba, ajunge la curent cu metoda de reparație și vine cu replica: “Cum, așa scumpă reparația? Noi nu vă putem da atât. Noi avem niște marje fixe între care despăgubim.” Și se apucă să calculeze din soft: portiera, vopsitul, geamul, manopera... Total 17 milioane. Din astia scădem franșiza de 100 de euro și rămân 12 milioane. Atât poate BCR-ul să despăgubească. Am simțit că turbez. Am lasat baltă totul, că nu-s genul scandalagiu. Am întrebat politicos daca în contract nu e vreun termen maxim de soluționare a daunei. Am aflat ca e de maxim 60 de zile. Eu aveam deja 40, 30 de așteptare plus 10 de reparație de când deschisesem dosarul. 
În 14 zile am primit cele 12 milioane, după care m-am dus să reziliez contractul. Tot în Podul Roș. Tanti de acolo îmi zice că nu se poate așa ceva, dar dacă întrerup plățile se anulează automat. Zis și făcut. După cele 6 luni plătite cu 9 milioane, că atat era plata pe 6 luni care o dădusem în avans, am renunțat la asigurarea mamii lor și m-a dus la Generali. Aici am încheiat polița abia după ce m-am asigurat că ei nu lucrează cu service-uri anume și că, în caz de daună, pot s-o repar oriunde. 
Făcând o socoteală, costurile mele pentru cele 6 luni au fost 9 mil polița plus 22 de milioane dauna minus 12 milioane recuperați. În total am cheltuit 19 milioane. Ținând cont că reparația fără casco ar fi fost 22 de milioane, eu am ieșit profit. Costul pentru BCR a fost de 12 milioane minus cele 9 milioane încasate din poliță. Total de 3 milioane cheltuiți, pe lângă faptul că au pierdut un client. Iar eu, clientul, am anunțat pe toat rudele și pe toți prietenii să se ferească de BCR Asigurări ca de dracu’. Iar Generali a încasat de atunci poliță pntru încă doi ani fără să am incidente din cauza zgârceniei BCR-ului.
Concluzia: E bună politica voastră de a fideliza clienții... NOT!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu