Tot un drac - logo

joi, 28 iulie 2011

Asigura-mi-aş asigurarea la BCR


Ieri am primit un telefon de la o tipă de la BCR. Domnişoara sau doamna s-a manifestat vădit îngrijorată de faptul că mie mi-a expirat asigurarea la apartament de pe 11 iulie şi trebuie înnoită poliţa. Eu habar nu aveam despre ce vorbeşte. Şi asta datorită faptului că anul trecut, când a fost încheiată asigurarea nici nu eram în ţară. Soţia mea s-a ocupat de toate documentele necesare achiziţiei apartamentului, achiziţie care a avut loc în luna august.

Nefiind în cunoştinţă de cauză, am cerut reprezentantei BCR să îmi trimită un mail cu detalii, precum şi o ofertă de preţ, urmând ca în acest timp să mă documentez asupra contractului proaspăt expirat. Sun soţia. Ea îmi confirmă că asigurarea s-a încheiat pe 11 august şi nu iulie. Aşadar, este încă valabilă. Datorită politicii de trimitere a emailurilor din cadrul BCR,
“Prezentul mesaj constituie o Informatie confidentiala si este proprietatea exclusiva a BANCII COMERCIALE ROMANE SA. Mesajul se adreseaza numai persoanei fizice sau juridice mentionata ca destinatara”
nu vă pot prezenta schimbul de mailuri cu doamna/domnişoara Coleta Chiribuc, dar pot comenta pe marginea conţinutului şi vă pot prezenta răspunsul meu.

În primul rând, mesajul cu informaţii şi oferta de preţ al reprezentantei BCR conţine într-adevăr informaţiile, preţul poliţei, care e mai mic cu 20 de euro decât anul trecut, precum şi programul în care poate fi contactată persoana. Programul e atât de scurt, încât, pentru o secundă, mi-a părut rău că nu m-am facut şi eu bancher. Făcând o comparaţie, şi eu am programul de la 9 la 18. Dar nu am pauza de masă de 4 ore şi nici nu-mi iau 10 min la sfârşitul programului ca să închid calculatorul. Ce fel de program e acesta? Până şi bugetarii stau mai mult la serviciu. Aaaa... poate are altă treabă de la 11 la 15. Dar dumneaei e “Consilier client retail”. Slujba ei este să consilieze. Pe cine consiliază în acest timp?

În altă ordine de idei, sunt atât de multe firme de brokeraj al asigurărilor şi atât de mulţi brokeri, încât aceştia ar face orice numai să agaţe un client, chiar dacă de cele mai multe ori comisionul e infim. Iar prin orice mă refer la faptul că vin oriunde vrei tu, la ce oră vrei tu. Dacă ţi se scoală că vrei să închei asigurări în aer liber, stabileşti întâlnirea şi te duci în Parcul Copou şi semnezi hârtii. Ba chiar se duce şi mai şi schimbă banii, dacă nu are să-ţi dea rest, la Macedonia de peste drum. Şi se întoarce şi cu 2 covrigi calzi, în speranţa că poate realizează acea legătură de prietenie care te va fideliza ca şi client.

Răspunsul meu a fost:
Bună ziua,

În urma consultării contractului precedent am observat că acesta are valabilitate până la 11 august. Aşadar poliţa este încă în vigoare. Vă rog să mă contactaţi după 5 august pentru o posibilă prelungire.

Cu respect,
Nicolaie Niţu

În răspunsul dumneaei, am primit scuzele “de rigoare” pentru greşeală şi promisiunea că va reveni în jurul a 8-9 august. Acuma, eu înţeleg că respectiva primeşte mail cu o lună înainte de a expira poliţa, dar ăla e DE AVERTIZARE, nicidecum să anunţe că deja a expirat şi dacă îmi ia vântul apartamentul nu are cine să mă răsplătească.
Concluzia: Cât stil, câtă graţie, cât profesionalism... not!!!

Şi asta îmi aminteşte de alt episod din istoria mea cu BCR Asigurări, şi mai exact cum am plătit doar 6 luni asigurare din contractul pe un an pentru zgârcenia centrului de daune. Dar asta e o altă poveste. Şi încă un lucru: nu toţi oamenii din BCR sunt la fel de "meseriaşi". Persoana cu care am colaborat când am contractat creditul pentru apartament a dat dovadă de profesionalism şi chiar m-a făcut să cred că lucrez cu oameni, nu cu maşinării programate să reacţioneze fără cap.

3 comentarii:

 1. exact...persoana cu care am colaborat in momentul in care am contractat creditul este o adevarata profesionista, probabil tocmai de aceea numai lucreaza la BCR. si pentru ca institutia respectiva "stie" sa isi aprecieze angajatii valorosi in momentul in care persoana incauza si-a dat demisia i s-a explicat ca acestia se bucura...ca si asa erau cam multi:d
  Problema e ca din pacate cazul de fata se poate extinde la multe companii bancare si nu e unul singular. si putem aminti de comisionele aparute din senin la BRD si internetul lor bancar in care ca sa adaugi un beneficiar tre sa te duci la ei la ghiseu....CEC unde in momentul in care o persoana in varsta a cerut sa i se reinoiasca cardul de pensie pt ca l-a perdut i sa spus ca pana nu expira nu se poate reinnoi si sa vina luna de luna si sa scoate de la banca (ca doar nu e in varsta si tocmai de aia isi facuse card), iar in momentul in care o persoana cu mai mult experienta i-a cerut lamuriri doamnei de la ghiseu a inceput sa se fastaceasca si culmea...si-a amintit ca poate sa il reiinoiasca dar ca na acu tre sa scoata si o cerere din sistem si ca era mai usor sa se miste pers in varsta si sa stea la rand la ghiseu...etc

  RăspundețiȘtergere
 2. profesionalismul drei coleta chiribuc lasa de dorit,ea lucreaza de curand intr-o institutie bancara,asa ca sunt justificate scaparile dansei...plus ca nici nu prea poate duce mult...

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu imi imaginez ca o asemenea institutie are un program de training al proaspetilor angajati inainte de a-i afisa ca reprezentanţi ai instituţiei în relaţia cu clientul. În cazul de faţă, cineva a greşit. Ori don'soara a chiulit la training, ori trainingul s-a făcut in scopul spalarii de bani pe principiul "semnati prezenta si valea acasa".

  RăspundețiȘtergere