Tot un drac - logo

joi, 16 iunie 2011

Voi pe cine mai omorati in timpul liber?

Acest articol este destinat celor care stiu ca timpul liber este un lux si nu un drept. Am tinut sa fac aceasta precizare inca de la inceput fiindca in Romania timpul liber a devenit pentru multi un drept pe care ti-l da statul. Da. Imprumuti niste bani pentru o spaga la doctori, scoti ceferticatu’ medical si te prezinti la ghiseul statului cu patalamaua la mana sau cu jalba-n protap sa-ti ceri dreptul de a sta degeaba pe banii statului sub umbrela viu colorata pe care scrie “asistat social”. Acestei categorii de oameni nu-i este adresat articolul fiindca depre ei este vorba.
Prea mult timp liber duce la plictiseala. Plictiseala duce la inovatie. Sau, cel putin, asa reiese din actiunile unor membri mai dubiosi ai societatii in care traim. De exemplu, in Galati o femeie a fost impuscata in plina strada de niste indivizi aflati intr-o masina doar pentru distractie. Pai stai frate ca stiu si eu sa ma distrez asa, imi scot permis de port arma ca e la moda si imi cumpar de la racheti un agheu si cand iti vad masina pe strada mai arunc cu cate o rachetica in tine. Just for fun. Dupa aia “ne radem” cu totii de gluma buna pe care am facut-o si mergem la terasa din colt sa lingem o bere.
Dar ce facem daca nu avem bani sa cumparam arma sau sa scoatem permisul de port-arma? Pai nu-i nimic. Facem copii. Nu pentru imensa bucurie pe care ti-o aduce un copil, ci ca sa avem ce viola. Cel putin asa ne invata un buzoian care si-a violat fetele, a facut puscarie pe banii nostri, a iesit conditionat si le-a mai violat odata. Nu de alta, dar se plictisea teribil. Acum mai face o perioada de puscarie, tot pe banii nostri si iese iar peste cativa ani ca-i e dor de copii. Partea nasoala e ca in timpul asta fetele imbatranesc si el cauta prospatura. Nu-i nimic. Poate ramane macar una dintre ele bortoasa. Tura viitoare se ocupa de nepoate.
Si revin la capitolul “de ce ne mai arata vecinii cu degetul”. Niste romani de-ai nostri, ma scuzati, RRomani de-ai nostri se plictiseau prin Milano, cand le-a venit geniala idee de a fura o masina, de a fugi de politie cu urmariri ca-n filme si de a omora un italian care a avut nenorocul sa le iasa in cale. Tot din plictiseala, tot ei, cu ceva timp mai inainte, dadusera o sparegere la un bar din zona in care locuiau. Nu de alta, dar ramasesera fara tigari si voiau sa-si incerce norocul la loto. Partea comica este ca tiganii sunt minori si nu patesc nimic. In cel mai rau caz ni-i trimite inapoi acasa. Noi ii primim cu bratele deschise si, fiind saracii ca vai de ei, ii bagam sub aceeasi umbrela de asistat social si le mai platim si cursuri de “reintegrare in societate”.
In concluzie, eu chiar sunt curios: Voi pe cine mai omorati in timpul liber?

Un comentariu: