Tot un drac - logo

miercuri, 22 iunie 2011

Programul guvernamental "Muschi tiganesc pentru fiecare Azorel"

Cica un detinut al penitenciarelor romanesti consuma zilnic 3 lei pentru hrana. O asociatie a protectiei animalelor din inchisori s-a revoltat cumplit afland ca un caine din adaposturile statului primeste mancare de 10 lei. Ba mai mult, s-a revoltat si datorita faptului ca functionarii penitenciarelor au o norma de hrana de 24 de lei pe zi.
Drepturile omului nu le contest. Sunt extraordinar de utile daca ar fi respectate. Dar cum poti tu sa sustii ca un detinut mai beneficiaza de drepturile omului, atata timp cat el a incalcat drepturile altui om? Ala care fura, violeaza, ucide, mai are dreptul sa fie om? Cum se poate ca o asociate non-guvernamentala sa sustina asa ceva? "Asociatie" presupune o adunatura de oameni. Asadar, exista undeva pe lumea asta o adunatura de oameni care cred ca un ucigas trebuie sa primeasca mai multa mancare decat un caine care are o singura vina: s-a nascut pe strada. Nu mi se pare normal.
Eu ridic urmatoarea intrebare: Ce se intampla daca dam aceeasi cantitate de mancare, de aceeasi calitate, unui detinut si unui gardian? Presupunem ca o valoare monetara mai mare cumpara o mancare de o calitate superioara. Calitatea superioara ofera energie in cantitate superioara. Daca detinutii si gardienii au acelasi in-take de energie, nu credeti ca e un dezechilibru? Detinutul nu depune nici un efort. In afara de mancat, dormit, relaxare, poate niste exercitii fizice pentru dezvoltare masa musculara, nu face nimic. In schimb, gardianul are viata sociala. Vine la munca, sta cu ochii beliti toata ziua si cu atentia in paispe', consuma energie. La plecare si la venire mai face si o naveta care ii mananca energie, acasa familia presupune responsabilitati care mananca energie. Toate actiunile lui dintr-o zi mananca energie. A doua zi, cand vine la munca fara energie si se regaseste intr-un raport de 10 gardieni obositi intr-o curte plina de detinuti odihniti si plini de energie, nu e cam periculos? Poate ar fi bine sa egalam ratiile de mancare pentru detinuti si ong-istii care ii sustin, si sa lasam oile paznici la tarcul de lupi, sa vedem daca mai ridica in slavi drepturile detinutilor.
In alta ordine de idei... eu am o alta propunere. Ca sa economisim toate aceste cheltuieli de la bugetul de stat, nu mai bine omoram toti detinutii, ii bagam la masina de tocat si-i facem mancare pentru caini? In felul asta nu mai dam mancare nici la detinuti, economisim 3 lei. Nu mai dam de mancare nici la caini fiindca au carne moca de la detinuti, economisim 10 lei. Si nici gardienii nu mai au ce pazi. Economisim alti 24 de lei. Logic, nu?
La un calcul simplu folosind valorile din 2010, 28000 detinuti inseamana economie de 84000 lei/zi, SNLP are 8000 de membri, asadar o economie de 192000 lei/zi. Nu am gasit un numar total de canini gazduiti in adaposturile din Romania, dar Bucurestiul are un total de 2500 de locuri. Asadar, o economie de 25000 lei/zi. In total, se economisesc aproximativ 300000 lei pe zi. Cate cornuri si cat lapte se poate cumpara pentru sistemul educational din Romanaia? Cate seringi putem lua pentru sistemul medical?
Dar de ce-am facem asta? In schimb, noi suntem preocupati de bunastarea puscariasilor.
Sa nu cumva sa isi rupa vreo unghiuta delicatii nostri detinuti in timp ce desprind carnita de pe oscioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu