Tot un drac - logo

miercuri, 15 iunie 2011

Marsul tarfelor, taraturilor si al altor nevertebrate

Un articol din presa mi-a adus aminte recent despre drepturile femeilor. Care drept? Dreptul la libera alegere asupra partilor din corp expuse vazului celorlalti. “Marsul tarfelor” este denumirea manifestatiilor petrecute recent in mai multe orase de pe glob, manifestatii pornite din afirmatia unui ofiter al legii cum ca femeile poarta o parte din vina violului daca se imbraca provocator. Pe de o parte, ofiterul avea dreptate cand spunea ca punerea la vedere a zonelor pudice creste riscul de a atrage atentia unor persoane mai dubioase. Pe de alta parte, femeile au dreptate cand spun ca au dreptul sa se imbrace cum vor.
Adevarul, ca de obicei, e undeva la mijloc. Sunt curios daca in lumea araba, acolo unde femeile sunt imbracate in saci si stau cu fulare pe fata mereu, exista o rata a violurilor mai redusa decat in regiunile lumii considerate mai libertine. Nu cred ca psihopatii sunt influentati de haine sau, mai bine zis, de lipsa lor. Nebunului cand i s-a pus pata, singurul criteriu pentru care te alege ca tinta a violului este ca ai fost la locul nepotrivit in momentul nepotrivit. Pur si simplu, ghinion. Totodata sunt curios cat de indecent se imbraca babele violate care tot apar prin presa si cat de mult l-a atras baticul babei pe Viorel.
Nu pot nega si faptul ca goliciunea manifestata de sexul frumos in ziua de azi poate fi dusa la extrem. Atata timp cat televizorul indobitoceste si nu vezi decat pitipoance pe tocuri de 20 de centimetri invelite in materiale cu suprafata mai redusa decat batista, cu ate infipte in locuri in care nici patentul nu mai ajunge, doua lucruri devin inevitabile: primul e acela ca maimutele fara minte nu stiu decat sa imite si o sa vezi peste tot prin jurul tau numai ate infpte si franturi de batiste, iar al doilea lucru este acela ca gorilele fara minte vor merge pe strada cu frana de mana trasa. Mai devreme sau mai tarziu inevitabilul se produce si masculul nu isi mai poate infrana pofta animalica, pune mana pe bata ca stra... stra... stra...mosul lui cunoscut si sub numele de Neandertal, da una in cap maimutei si isi rezolva problema. Iar ea, nevinovata, se duce sa faca manifestatie cum ca e dreptul ei sa mearga pe strada invelita intr-o coaja de banana.
Cel mai probabil, natura o sa gaseasca rezolvarea ca si pana acum si se va ajunge la un echilibru. Acel echilibru intre invelisul femelelor si nivelul hormonal al masculilor, astfel incat numarul cazurilor de viol sa ramana la un minim acceptabil. Orice inclinare a balantei in acest echilibru naste manifestatii. Ori manifestatii ale femelelor ca vor sa umble goale fara pericolul violului, ori manifestatii ale masculilor ca vor doze de bromura pentru a face fata avalansei de coji de banane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu