Tot un drac - logo

vineri, 3 iunie 2011

Mandria speciei umane

Recent mi-am adus aminte de un site al carui continut ma facea sa rad cu lacrimi anul trecut. Este vorba despre Darwin Awards. Pentru cei care nu stiu, respectivul site aduna povesti despre cele mai ciudate morti din accidente prostesti si le premiaza pe cele mai bizare. In fiecare an este alcatuit un top al anului trecut. Motivul pentru care se numeste Darwin Awards este acela ca premiantii sunt atat de prosti, incat isi provoaca singuri decesul.
Prin moartea specimenelor proaste dintr-o specie, specimenele ramase sunt mai destepte, iar copiii nascuti in acea specie sunt mai destepti si, in acest fel, specia evolueaza. Asadar, conditiile pentru a putea castiga un premiu sunt doua: prima e ca participantul sa nu aiba copii, iar a doua este ca participantul sa-si fi provocat singur moartea. Stiu ca suntem in iunie, dar eu abia acum mi-am adus aminte de situl respectiv si am vazut topul anului trecut.
In anul 2010, pe locul 5 in top apare un roman. Este vorba de un brailean care a avut parte de un accident cel putin ciudat. De ce spun asta: stiti instrumentele alea improvizate de la tara in care unui bustean i se ataseaza doua bucati inalte din lemn si se foloseste la tasarea solului? Tatal respectivului brailean a gasit acum 40 de ani un proiectil de tun neexplodat si in imensa lui inteligenta i-a sudat un brat metalic mai inalt si l-a folosit la tasat pamantul de atunci pana anul trecut. In 2010 bratul metalic s-a desprins de obuz, iar braileanul nostru s-a gandit sa-l resudeze. Numai ca el nu a mai avut norocul tatalui si proiectilul a explodat, omorandu-l pe eroul nostru.
Intrebarea mea este: cat de prost trebuie sa fii sa concepi sudarea unui proiectil de tun? Ba mai mult, sa mai si dai cu el de pamant timp de 40 de ani. Initial, nu am crezut povestea. Asa ca am cautat-o pe siturile romanesti. Se pare ca e adevarata. Ce alte dovezi de prostie vor mai aduce pe viitor romanii nostri? Poate gargara cu verde de paris pentru improspatarea respiratiei sau baia cu acid sulfuric pentru exfoliere si tonifiere a pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu