Tot un drac - logo

marți, 7 iunie 2011

Intre timp... in Romania

Din categoria stirilor “Sportul fara varsta”, intr-un azil de batrani din Galati, pensionarii s-au luat la bataie (la propriu) deoarece unii vroiau sa stea cu usa deschisa, iar ceilalti nu. In urma altercatiei, un barbat de 76 de ani a ajuns sa fie internat la Spitalul de Urgente Galati. Se mai mentioneaza faptul ca acesta nu este primul episod de acest gen.
Eu inteleg ca unul din efectele batranetii este acela ca dai in mintea copiilor, dar consider ca se merge prea departe. E foarte probabil ca in viitorul apropiat sa se organizeze meciuri de box in toata regula. Regulamentul, totusi, trebuie adaptat. Rundele ar trebui sa fie mai lungi pentru ca adversarii fac ceva mai mult timp din coltul ringului pana la centru ca sa ajunga sa se bata, costumele de baie ale pensionarelor care anunta runda urmatoare trebuie sa fie formate din cojoc si gogosari, astfel incat sa nu cauzeze orbire instantanee spectatorilor, gongul se start si stop al reprizei trebuie inlocuit cu sirene de politie pentru a fi siguri ca adversarii se conformeaza si dupa ce au primit o lovitura in aparatul auditiv, pentru cei dependenti de scaune cu rotile trebuie introduse reguli referitoare la loviturile in spite si, de asemenea, norme de conformitate pentru cauciucurile de la roti si asa mai departe. Din banii incasati de la spectatori vor fi platite spitalizarile si, de asemenea, traineri pentru meciurile viitoare. Le urez succes si celor de la Federatia Romana de Box in stabilirea criteriilor de incadrare pentru categoria “pensionarii de azi, cernoziomul de maine”.

Din categoria “Ce-a mai ramas de furat”, niste hoti au furat calea ferata dintre statiile Branesti si Fundulea. Imi imaginez ca hotia a progresat de la rangul de arta la rangul de profesie. Altfel nu imi pot imagina cum, peste noapte, niste hoti pot fura o bucata considerabila de cale ferata. Trebuie sa fi avut un plan de proiect, un project manager, mai multi team leaderi si o echipa numeroasa. Project manager-ul supraveghea procesul, team leaderii dadeau indicatii, unele echipe desurubau calea ferata, alta echipa era cu transportul si aliniau masinile astfel incat echipele de hamali sa incarce sinele in masini, mai repede decat se schimba rotile la Formula 1. Cu asa organizare, mai ca as chema pe baieti sa administreze operatiunile de la CET Iasi fiindca actualii manageri nu fac fata deloc.

Din categoria "BCR Open Divorces", in finala turnelui de tenis a ajuns Monica Columbeanu, avandu-l in fata pe Irinel Columbeanu. Meciul este inca in desfasurare, favorit al titlului fiind Irinel care a mai castigat un set , reusind sa treaca mingea peste fileu, pe partea sa de teren, pardon, sa o treaca pe Irina peste gardul de la Izvorani, pe partea sa mosie. Baietii de mingi ai celor doi, numiti conspirativ avocati, se lupta din greu pentru a fi primii care ajung la mingea scapata uneori din brate de cei doi. Echipele medicale stau la marginea terenului, nu pentru a-i ajuta pe cei doi concurenti, ci pentru a oferi prim ajutor spectatorilor membri ai presei de scandal care sunt in pericol de a face intindere la gat de la atata urmarit de mingi. Restul spectatorilor fac declaratii injurioase la adresa concurentilor, iar fortele de ordine ignora complet acest comportament pe motivul "Asa-i in fotbal!".

Din categoria "Pentru ce ne mai arata cu degetul strainii", Econtext.ro a realizat un clasament privind valoarea salariului minim din statele blocului comunitar, iar Romania s-a clasat pe a doua pozitie, de la coada. Guvernul Romaniei, suparat pe faptul ca nici aici nu suntem primii a decis micsorarea salariului minim din Romania la 1 leu. Aceasta decizie a fost luata deoarece valoarea de 0 lei pentru salariul minim ne-ar fi descalificat din competitie. Ca urmare a acestei decizii, guvernul Bulgariei a decis stabilirea salariului lor minim la o leva si devalorizarea monedei lor nationale pentru a fi mai mica decat leul. In momentul de fata, o leva = 2.1241 lei. Guvernul bulgar estimeaza ca in decursul a doua luni vor reusi sa scada leva sub valoarea leului. Oficialii romani isi fac griji suplimentare deoarece in august se intorc muncitorii romani din strainatate si infuzia de euro va face sa creasca leul, neputand astfel sa ne mentinem competitivi fata de bulgari.

Trebuie inteles faptul ca acest articol este doar un pamflet. Orice asemanare cu persoane reale ale caror nume au fost mentionate este pur intamplatoare.

8 comentarii:

 1. Imi place mult cum scrii si de fiecare data cand citesc ceva scris de tine ma uit cu sadism sa vad daca mai gasesc o greseala :D cat de mica!

  RăspundețiȘtergere
 2. Inseamna ca te-a bucurat partea "sa o treaca pe Irina peste gardul de la Izvorani, pe partea sa mosie". Lipseste un "de"

  RăspundețiȘtergere
 3. De mult nu m-am mai amuzat atat! Super tare! :D

  RăspundețiȘtergere
 4. Vezi tu ca mai ai si alte greseli pe care nu le stii!!!:D

  RăspundețiȘtergere
 5. Nimeni nu e perfect. Dar macar eu incerc :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Si crezi ca esti singurul care incearca sa fie perfect? Toti suntem unici in felul nostru si vrem sa atingem daca se poate perfectiunea :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Tot depre greseli gramaticale vorbim? :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Dar despre ce altceva sa vorbim? :)

  RăspundețiȘtergere