Tot un drac - logo

joi, 23 iunie 2011

Cerem fonduri dar primim funduri europene

De ce nu e in stare Romania sa absoarba fondurile europene? Pentru ca s-a pus gresit problema. Noi absorbim fondurile europene. Dar nu Romania, ci noi, ca indivizi. Bagam in buzunare cat de mult putem inainte de a arunca o mana de var in ochii celor care le dau. Si gata povestea.
Singura problema e ca oamenii care se ocupa de control in Uniunea Europeana ori au constiinte de fier, ori au salarii grase. Cum altfel explicam faptul ca au oprit fondurile? Eu sunt sigur ca hotii, pardon, romanii nostri au incercat principiul “mana care o spala pe cealalta” si cu ei, dar nu le-a mers. De ce nu le-a mers? A fost o bariera de limbaj? Daca da, putem recomanda ciorditorilor la nivel inalt din Romania sa angajeze translatori ca sa poata incheia tranzactiile de dat spaga si la nivel european. Altfel sunt sortiti esecului.
De furat se fura. Asta toti o stiu. Dar pana cand se poate fura? Daca noi, ca popor, nu inlaturam scursurile de la conducere si in general, din politica, nu avem nici o sansa de a ne dezvolta ca tara. Va ramane o oaza de haos in mijlocul organizarii europene. Deja prevad cum americanii si rusii construiesc impreuna scuturi anti prostie la granitele Romaniei. Doar asa se va putea apara restul lumii de forta nefasta a Romaniei. In timpul asta, noi vom trai in continuare fericiti de faptul ca putem sa mergem la biserica, de faptul ca ne putem uita la televizor si de faptul ca putem vota conducatori pe criterii de aspect si popularitate.
Ce imi doresc eu la viitoarele alegeri este sa vad un candidat care sa nu faca promisiuni. Sa nu vad sau sa aud fraze despre un viitor somptuos daca-l votez pe ala care da mici sau bere. Vreau sa vad o sinteza a ultimilor 4 ani, ce a mers prost si cum ar fi facut fiecare dintre candidati mai bine. Eu imi doresc sa votez pe criteriul asta. Tu, stimabile, vrei sa ma reprezinti in urmatorii 4 ani. Spune-mi ce ai fi facut tu in situatiile trecute si eu te voi vedea ca pe un om competent in a lua decizii. Nu-mi spune ca ai sa scazi impozitele sau ca ai sa plantezi castraveti in fiecare ghiveci de apartament. Toti suntem in stare sa ne indatoram extern si sa indeplinim dorinte populatiei. Putini sunt in stare sa ia decizii corecte. Tu poti?

2 comentarii:

 1. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
  Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai pus deja linkul în comentariu. Eu nu sunt interesat de link exchange.

  RăspundețiȘtergere