Tot un drac - logo

vineri, 25 martie 2011

Mi s-a stricat “fengsuiu'”

Ieri am primit un mail. Nu ar fi nimic interesant in treaba asta dar mesajul m-a speriat. Textul mailului era:

“This year, July has 5 Fridays, 5 Saturdays and 5 Sundays. This happens once every 823 years. This is called money bags. So, forward this to your friends and money will arrive within 4 days. Based on Chinese Feng Shui the one who does not forward.....will be without money. Not taking any chance!”

Da. M-am speriat de cat de multi oameni sunt atat de creduli incat sa trimita mesajul mai departe. Hai sa definim notiunea:

1. Feng shui (風水 pinyin : fēng shuǐ, literalmente "vântul şi apa") este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiul qi (氣气, pinyin : qì = suflu). Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) şi pe principiile yin şi yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor.

Plecand de la definitia anterioara, realizam ca feng shui nu are nimic in comun cu calendarul. E un concept cu totul diferit. Cum poti sa spui ca weekendurile lunii iulie iti influenteaza situatia financiara? In cel mai rau caz, influenta va fi negativa datorita faptului ca in acele weekenduri cheltuim bani.
In alta ordine de idei, poti realiza din start ca mesajul este gresit si idiot datorita perioadei de repetitie a acestei situatii calendaristice. Daca fenomentul se repeta la fiecare 823 de ani, ce naiba se intampla cu luna iulie din anii 2015, 2022 si 2033?

Acuma... sa fim sinceri. Chiar credeti ca trimiterea mesajului catre prieteni va va aduce pungi de bani? Sunt sanse mai mari sa castig la loto decat sa gasesc vreo legatura intre cele doua evenimente.
Asa ca... NU MAI PUNETI BOTUL LA MESAJE STUPIDE SI VERIFICATI VERIDICITATEA MESAJULUI INAINTE DE A-L TRIMITE ALTCUIVA!

3 comentarii:

  1. CE SCEPTIC ESTI!!!!!!!!!!!AU DACA TE LOVEA O CARAMIDA CU BANI?CONSIDERAI NOROC SAU GHINION ( DEPINDE UNDE TE LOVEA)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum stim ca emailul se foloseste din cele mai vechi timpuri, de pe vremea maestrilor Feng-Shui ;-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Indraznesc sa afirm ca maestrul Feng-Shui ALM este proaspat Concurent la BAC 2011. Care este el Concurent.

    RăspundețiȘtergere