Tot un drac - logo

marți, 15 martie 2011

Joc pentru betivi

Ideea acestui joc mi-a venit stand de vorba cu un prieten despre niste chestii tehnice de electronica. Cred ca ea se inscrie la categoria Chici Productions (prietenii stiu de ce). Este vorba despre doua concepte diferite.
Primul este jocul de Boltz. Pentru cei care nu stiu, jocul asta e o chestie studenteasca la care se bea. Regulile sunt simple... Ca pentru betivi. Stau toti jucatorii in cerc si incep sa numere incepand de la 1, cu voce tare. Nu conteaza de la cine se incepe numaratoarea. Fiecare jucator spune numarul imediat urmator, numaratoarea efectuandu-se in sensul acelor de ceasornic. Cand se ajunge la numerele 7, multipli de 7 (14,21,28,...) sau numere care se termina in 7 (17,27,37,...), in locul acelui numar se zice cuvantul “Boltz” si se inverseaza sensul in care se numara. Luand un exemplu, avem jucatorii A,B,C,D. Numaratoarea incepe de la A. Numerele pe care fiecare trebuie sa le spuna sunt: A1, B2, C3, D4, A5, B6, C”Boltz”, B8, A9, D10, etc. Cand cineva greseste numaratoarea, uita sa zica “Boltz” sau greseste sensul de numarat trebuie sa ia un shot de bautura si sa reinceapa numaratoarea de la 1. Simplu... Nu?
Al doilea concept este instalatia bradului de Craciun, avand posibilitatea de a controla fiecare beculet individual. Ma refer la conceperea unui dispozitiv care sa primeasca impulsuri pe o intrare si sa aprinda inca un beculet, la rand din cele aflate in instalatie, sau la un tip diferit de impuls sa stinga toata instalatia.
Avand cele 2 concepte, se poate crea un programel care, pe baza recunoasterii vocale sa interpreteze daca jucatorii spun numarul corect sau nu si sa aprinda consecutiv beculetele sau sa le stinga pe toate daca cineva a gresit.
Scopul jocului ar fi sa se aprinda toate beculetele din instalatie.

Ar avea succes un astfel de dispozitiv?

Un comentariu: