Tot un drac - logo

miercuri, 22 decembrie 2010

E-On si timpul

     Ceea ce am observat astazi este ca E-On Moldova intelege anumite concepte doar atunci cand ii convine. Cel mai elocvent exemplu este perceperea timpului. Astfel, firma mentionata intelege notiunea de timp atunci cand scrie scadente la facturi sau cand trimite scrisori de amenintare, dar nu concepe aceasta notiune cand vine vorba de efectuarea de programari.
     Astfel, pentru incheierea unui contract, trebuie sa te prezinti la punctele de relatii cu publicul oricand vrei tu. Insa, pe langa documentele necesare operatiunii pe care vrei sa o efectuezi, trebuie sa ai la tine o doza de rabdare iesita din comun. Si nu spun ca e vina persoanelor angajate de catre aceasta firma. Bietele femei au si ele o doza de rabdare supraomeneasca. Problema e ca sunt mult prea putine persoane angajate pentru a face fata puhoiului de oameni ce se prezinta in vederea rezolvarii anumitor probleme.
     In alta ordine de idei, pentru deschiderea unui nou contract este necesara o luna, din momentul in care depui actele pana in momentul in care poti sa semnezi contractul. Care este procesul intern pentru deschiderea unui nou contract? Singurul scenariu pe care mi-l pot imagina este ca au un serviciu de curierat ce foloseste porumbei calatori pentru transmiterea actelor dintr-o parte in alta.
     O alta chestie pe care am realizat-o in timp ce stateam la coada a fost mesajul unui panou publicitar aflat in interiorul salii de relatii cu publicul. Mesajul panoului era "Energia copiilor nostri". Contempland acest panou am ajuns la concluzia ca E-On cunoaste problema asteptarilor la cozi si chiar isi bate joc de clienti cu aceste panouri, mesajul inteles de mine, in calitate de client, fiind "Energia electrica de care se vor bucura numai copii nostri pentru ca noi, parintii lor, imbatranim si murim stand la cozi pentru semnarea contractului de furnizare a energiei electrice si nu vom mai apuca sa ne bucuram si noi de ea."

     Si, in final de articol, o urare de la niste Mosi Craciuni...

Un comentariu:

  1. Man E-ON=monopol, cand ajungi la acest nivel in Romania iti permiti orice, iar cand iti permiti orice tu faci regulile altii le urmeaza; asa se intampla peste tot in ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere